26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го поколение 8 на легендата Porsche 911 (галерия и видео)

Новото, осмо поколение на легендарния спортист Porsche 911 отбеляза световната си премиера на международното автоизложение в Лос Анджелис. Автомобилът, със заводски индекс 992, идва с минималистични промени по дизайна, но е станал по-мощен и много по технологичен.

Отпред, на пръв поглед трудно може да се видят кой знае какви разлики с предходния модел, но такива определено има. В Лос Анджелис дебютираха версиите 911 Carrera S и 4S, с 20-инчови колела отпред и 21-инчови отзад, като бегачката е станала с почти 5 см по-широка в предната си част. Светлините са обновени, но не драстично, а по-видима е разликата в задната част, където стоповете са свързани с диодна линия, в стила на останалите нови модели на Porsche.

Интериорът на Porsche 911 е изцяло обновен, макар стилът на предшественика като обща визия да е запазен. 992, обаче, е пълен с дигитални екрани. Инструменталното табло е с два дигитални дисплея, разположени от двете страни на аналоговия оборотомер (единственият физически уред). Информационно-развлекателната система се командва от 10,9-инчов тъчскрийн на цнетралната конзола, под който са бутоните за контрол на основни функции и лоста на скоростната кутия.

Самата скоростна кутия също е нова за модела - става въпроса за 8-степенна с двоен съединител PDK, която замества досегашната 7-степенна. В случая на Carrera S/4S тя е стикована с 6-цилиндров боксеров турбодвигател, постигащ максимална мощност от 450 к.с.

При заднозадвижваната S максималната скорост е 308 км/ч, а при 4х4 версията 4S тя е 306. Ускорението от 0 до 100 км/ч е съответно 3,7 и 3,6 секунди, а с опционалният пакет Sport Chrono, позволяващ по-бърз старт, стойностите падат с 0,2 секунди. Комбинираният разход при двете версии, посочен от компанията е 8,9 и 9 л / 100 км.

Серийно, новото Порше 911 е със система за автоматично аварийно спиране, а сред останалите системи за асистенция и безопасност може да отбележим разпознаване на пешеходци и животни в тъмното, режим Wet за мокър път и др.

Интересна е функцията Porsche Road Trip на навигацията, която помага на водачите да планират специални маршрути и екскурзии, като представя интересни забележителности, ресторанти и места за отдих. Функцията Porsche Impact пък е с калкулатор за вредните емисии на автомобила, предлагащ на клиента да внесе определена сума спрямо това което е замърсил, в помощ на някой международен проект за защита на природата.

Вижте новия 911 в действие (разгледайте и галерията над статията):



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:17 1
+ 0
- 0
sffsdf33824
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.