29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го приключенското комби Volvo V90 Cross Country (галерия и видео)

Шведският автопроизводител Volvo Cars повдигна завесата пред дългоочакваното комби с повишена проходимост V90 Cross Country, с което допълни серията 90. От представянето на първото Cross Country - Volvo XC70, преди почти 20 години, Volvo Cars стана синоним на продуктовата категория солидни автомобили за всякакви пътища и всякакви метеорогични условия с растящ брой модели Cross Country.

Моделите Cross Country на Volvo Cars представляват растяща по значимост част от продуктовото портфолио на шведския автомобилен производител, тъй като клиентите на луксозни автомобили търсят по-богат на преживявания начин на живот, който понякога ги отвежда извън утъпканите пътеки.

„V90 Cross Country взима елегантността на V90 и я трансформира в автомобил за всякакви пътища, който предоставя безопасност, комфорт и динамика в един пакет с висока проходимост и авантюристичен дух“, каза Хакан Самюелсън, Президент и Главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

С едни от най-свирепите зими на планетата и над 77 процента от страната, покрити с гори и езера, Швеция е правилното място за разработване и тестване на автомобили с екстремна издръжливост и проходимост при всякакви метеорологични условия.

„Нашите автомобили са добре известни със своята безопасност, сила и издръжливост. Със задвижване на всички колела, увеличен просвет и шаси, оптимизирано за комфорт и контрол при всякакви условия, новото V90 Cross Country взима нашето функционално комби V90 и добавя сърцето на изследовател”, каза д-р Петер Мертенс, Старши вицепрезидент "Проучване и развитие" във Volvo Cars.

Разработено върху платформата SPA (Scalable Product Architecture) на Volvo Cars, V90 Cross Country е преминало през строги изпитвания, за да се гарантира, че може да издържи на екстремни условия, при които в крайна сметка ще намери себе си. От секретните изпитателни съоръжения в мразовития север на Швеция, където температурите редовно достигат -40 градуса по Целзий до изгарящите пустини на Аризона, където Volvo Cars провежда изпитателната си програма при високи температури, V90 Cross Country е навъртяло дестки хиляди километри тестове, с които се е справило.

С дизайн, който ясно го откроява в тълпата, V90 Cross Country изненадва с разкошен интериор, който предоставя ниво на лукс, необичайно за сегмента, и комбинира всички ползи на свързаността и забавлението, въведени при новото S90 и V90, включително висококачествената аудиосистема Bowers & Wilkins.

Екстериорният дизайн на V90 Cross Country излъчва мощната, динамична проходимост, на която автомобилът е синоним, и същевременно предлага възможността за избор между солидни и елегантни елементи.

„Проектирането на Volvo Cross Country не е упражнение по стил или козметични промени. То се основава на истински качества. Volvo V90 Cross Country носи изненадваща и интригуваща комбинация от здрав, мощен екстериор и луксозен, скандинавски интериор. То ще продължи истинската традиция на Volvo Cross Country по нов начин: мощна, офроуд проходимост, облечена по най-елегантния, изискан и изпипан начин“, каза Томас Ингенлат, Старши вицепрезидент "Дизайн" във Volvo Cars.

Производството на автомобила е предвидено да започне тази есен в завода на Volvo Cars в Торсланда, Швеция.

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 06:10 2
+ 0
- 0
sffsdf16351
+ 8
- 0

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.