23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

FIA иска разследване на катастрофата на Ричард Хамънд

Световната автомобилна федерация (FIA) настоява инцидентът, при който телевизионният водещ Ричард Хамънд катастофира и унищожи автомобил за 1 милион долара, да бъде разследван. Хамънд и неговите колеги Джеръми Кларксън и Джеймс Мей снимат тема от тяхното предаване The Grand Tour по време на първия кръг от швейцарския шампионат по планинско изкачване.

Тримата не са част от състезанието и не са регистрирани като пилоти в надпреварата, като им е позволено да използват организацията и затворения пътен участък, за да запишат част от своето предаване. Към момента на катастрофата на Хамънд, Кларксън вече е приключил с изкачването си, а Мей следва на няколко минути след пострадалия си колега.

От FIA обявиха, че този инцидент уронва престижа на автомобилния спорт и е необходим детайлен доклад на организатора на надпреварата и обяснения, за да бъде направено задълбочено разследване.

Ричард Хамънд вече обяви от болницата, че се чувства добре и е извън опасност за живота, след като унищожи електрическата бегачка Rimac Concept One, струваща над милион долара. В същото време той получи подкрепа от колегата си Кларксън, който обяви в социалните мрежи, че Хамънд не е катастрофирал заради липса на опит зад волана на мощната 1000 к.с. машина.

"Ричард караше този автомобил непрекъснато в последните четири дни и инцидентът не е свързан с липса на опит от негова страна. Той го управляваше уверено колата на магистралата, на летище и на затворен планински път. Освен това направи няколко поредни изкачвания с нея в този ден и много добре знаеше как да я държи под контрол, дори в екстремни ситуации", обяснява Кларксън.

Ето и видео, хванало мига на инцидента:

Не изневерявайки на традиционния си стил, Кларксън сподели и някои други мисли, относно катастрофата на Хамънд: "Някои се питат дали травмата в крака на Хамънд ще повлияе на заснемането на втория сезон на The Grand Tour. Отговорът е - да. Докато пиша, Джеймс Мей виси в адската дупка, наречена летище "Гетуик", и чака своя бюджетен полет, който да го заведе на мястото на снимки, които трябваше да бъдат заснети с Хамънд.

Станах по тъмно за да пренапиша сценария и идеите, защото ние трябва да се съобразим с факта, че Хамънд няма да може да кара следващите няколко месеца. Междувременно, той лежи в легло в швейцарските Алпи, докато хубави медицински сетри го обгрижват и му дават наркотици.

Хамънд ще се завърне в офиса следващата седмица, което е добро нещо, защото мастилото за принтера е свършило, дамата, която прави кафе е в отпуска, аскладът има нужда от преподреждане. Това са нещата, които Ричърд ще може да направи на един крак."



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:42 2
+ 0
- 0
sffsdf26314

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:32 1
+ 0
- 0
sffsdf26314
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.