26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ford Mustang се превърна в електрически SUV

Електрическият кросоувър Ford Mustang Mach-E направи глобалния си дебют в САЩ. Новият модел, който е вдъхновен от легендарния спортен модел и носи много от чертите му, е повратен момент в половинвековната история на "понито", но и за самата компания.

Mustang Mach-E ще има нелеката задача да се изправи срещу доминаторите в електрическия сегмент от Tesla. За целта, купеобразният кросоувър залага на приятен дизайн, нови технологии и удачно електрическо задвижване.

Електромобилът на "синия овал" ше се предлага във версии с един или два електромотора (задно / 4х4 задвижване) и батерии с различен капацитет. Базовата версия ще е със задно задвижване и мощност 255 конски сили, като ще бъде захранвана от батерия с капацитет 75,7 kWh. Ще има и версия с удължен пробег, която отново разчита на един ел. мотор, но е с по-голяма батерия - 98,9 kWh. По-голямата батерия ще е налична и за вариантът с електрическо 4х4, който ще има комбинирана мощност от 322 к.с.

В зависимост от вида на задвижването и капацитетът на батерията, пробегът с едно задвижване на електрическия Mustang ще е между 430 и над 500 км. Пак според модификацията, ускорението от 0 до 100 км/ч ще става заа межу 4 и 6 секунди. Най-наточена ще е версията Mach-E GT, която предлага мощност от 460 к.с. и въртящ момент от 830 Нм. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 3,9 секунди.

Ford Mustang Mach-E е дълъг 4724 мм и с междуосие от 2971 мм. Ширината му е 1880 мм, височината - 1600, а клирънсът - 145 мм (135 при GT). Визията определено е вдъхновена от едноименния спортен автомобил, а всичко останало доста напомня за Tesla Model X / Y. Както трябва и да бъде, според целите на новия модел...

В новия Mach-E дебютира и новото, четвърто поколение на информационно-развлекателната состема Ford Sync. Тя предава данните си на нов 15,5-инчов дисплей и има елементи на изкуствен интелект, който се нагажда към стила на шофиране на водача и предпочитанията му за различни настройки в кабината.

Новият електроSUV ще е на пазара през втората половина на следващата година, като цените ще започват от 44 000 долара и ще стигат до над 60 000 в САЩ. Кога ще е европейския дебют и колко ще струва Ford Mustang Mach-E у нас предстои да разберем...



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:12 1
+ 0
- 0
sffsdf36214
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.