28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Големият SEAT Tarraco от плът и кръв (галерия и видео)

SUV офанзивата на SEAT пристига на автомобилното изложение в Париж, с няколко новости. Най-голямата от които, дори и буквално, е новият Seat Tarraco, който ще се превърне във флагман на испанците и дори ще дирижира бъдещият дизайн на моделите на позиционирания в Марторел производител.

В типичния стил на SEAT, новият Tarraco изглежда доста по-остро от братовчедите си във VAG Skoda Kodiaq и Volkswagen Tiguan allspace. И макар да споделя доста неща с тях, все пак има своя ярко изразена индивидуалност, която да го отличи достатъчно. Но, както и останалите двама, новият SUV ще може да се поръчва с 5 или 7 места.

Tarraco взима името си, в стила на марката, от испанския град Тарагона (Tarragona) и е конструиран на платформата на Volkswagen Group MQB A+, която му е позволила дължина от 4735 мм. Това го прави и най-дългия от "троицата", а за начало, моделът ще се предлага в 8 цвята на каросерията.

При лансирането си, новият SEAT Tarraco ще се предлага с два бензинови и два дизелови двигателя, като мощностите ще бъдат идентични, независимо от типа гориво - по-базовите 150 к.с. и по-сериозните 190 "кончета". В първия случай за това ще отговаря 1,5-литров TSI и двулитров TDI, а с повече коне ще са двулитровия бензин и отново двулитров дизел.

В зависимост от двигателя и нивото на оборудване, новият кросоувър ще се предлага с 6-степенна механична или 7-степенна DSG автоматична скоростна кутия. Пак според типа на поръчания джип, задвижването ще е на предните или четирите колела. Всичките му двигатели са оборудвани с директно впръскване, турбокомпресор и технология Start & Stop.

Салонът на новия Tarraco е в актуалния стил на испанския производител, като предлага дигитално приборно табло и нова мултимедия. Обемът на багажника в петместната модификация е 760 литра, а при свалени задни седалки нараства на 2000 литра. В Европа заявките за новия флагман ще започнат през декември тази година, а производството на SEAT Tarraco ще се извършва в завода на VW Group във Волфсбург.

Другата новина около SEAT е представянето на първия метанов кросоувър на марката Arona TGI. Мъникът, който е и иконимчен, и екологичен, е оборудван с двигател с 12 клапана и шестстепенна ръчна скоростна кутия и има пробег от 400 км на метан и 160 км при работа с бензин.

За финал, посетителите на парижкия автосалон ще могат да обърнат внимание и на първия модел от новата марка Cupra - кросоувърът Ateca, който е оборудван с четирицилиндров 2.0 TSI двигател, осигуряващ мощност от 300 к.с. и шестстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf33299
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.