29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Готов е първият електромобил на Maybach

Mercedes-Maybach EQS SUV изобилства от лукс и технологии

С Mercedes-Maybach EQS SUV 680, легендарната марка представя първия си изцяло електрически сериен модел. Базиран е на технологията на EQS SUV от Mercedes-EQ и я съчетава с ексклузивността на подразделението за суперлуксозни модели, носещо името на Карл Майбах.

Както може да се очаква, електрическият кросоувър е с перфектна изработка и изискани материали. Дизайнът е сходен с този на EQS SUV, но носи типичните детайли на Maybach като големия черен панел с вертикални ламели и двуцветното лаково покритие на каросерията.

В салона, акцент за пътниците отпред е стандартният MBUX Hyperscreen с т. нар. „нулев слой“, който адаптира работата на мултимедийната система към потребителя, както и специфичните за Mercedes-Maybach стартови анимации. Цялостната визия е специално проектирана за Mercedes-Maybach EQS SUV. Пътниците отзад също се наслаждават на широка гама от мултимедийни функции на двата 11,6-инчови дисплеи, поставени на облегалките на предните седалки.

Седалките са с тапицерия от фина напа кожа, а сред останалите глезотии може да споменем премиум аудиото Burmester 4D. И като споменаваме аудио, налице е и Aerial Grace - звукът на шофиране, специално създаден за електрическия модел на Mercedes-Maybach. Той е интерактивен и реагира на набор от параметри, включително позиция на педала на газта, скорост и рекуперация. Използвайки интелигентни алгоритми за проектиране, звукът се изчислява в реално време от усилвателя на озвучителната система и се възпроизвежда от високоговорителите.

Maybach EQS SUV 680 е с въздушно окачване AIRMATIC с регулируемо демпфериране ADS+. За да се увеличи просветът, нивото на луксозния SUV може да се повдигне с до 35 милиметра. Автомобилът разполага със завиваща задна ос с ъгъл на отклонение до 4,5 градуса. Опционално ъгълът на завиване може да достигне до 10 градуса, като това позволява диаметър на завиване от 11 вместо 11,9 метра, което съответства на много компактни модели.

Задвижващата система е от два електромотора, с комбинирана мощност от 658 к.с. (484 kW) и въртящ момент от 950 Нм. Задвижването е на четирите колела, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,1 секунди. Обещаният от Mercedes пробег е до 600 км с едно зареждане на батериите.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 2
+ 0
- 0
sffsdf39627

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:44 1
+ 0
- 0
sffsdf39627
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.