23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Honda с няколко награди от дизайнерския конкурс Red Dot

За четвърта поредна година Honda получава четири приза от престижния конкурс за дизайн. Отличени са новите Civic e:HEV и Civic Type R, както и мотоциклетите CB750 Hornet и XL750 Transalp. С последните няколко награди за продуктов дизайн на марката те стават общо 13.

Престижният международен приз Red Dot се присъжда всяка година като признание за дизайн, естетика, функционалност, технологии или иновации. Журито се състои от 50 експерти, които тестват и оценяват всяка кандидатура, а продуктите победители отразяват най-новите технически, социални, икономически и екологични изисквания на съвременните потребители.

Новото поколение на хечбека Civic e:HEV следва тенденцията за създаването на въодушевяващ автомобил, при който интериорът и екстериорът функционират съвместно, за да създадат още по-комфортно изживяване. Разработен в духа на мотото „Ultimate Sports 2.0“, новият Civic Type R пък изнася изчистения спортен дизайн на стандарния хечбек до още по-големи висоти, като към линията са добавени още по-раздути калници и 19-цолови колела, придаващи на модела агресивното излъчване на състезателен автомобил. По отношение на интериора новият Type R отдава дължимата почест на своите емблематични предшественици – червени стелки, спортни седалки, метален скоростен лост и дизайнерски циферблати.

Също награденият мотоциклет CB750 Hornet е възкресено легендарно име от миналото, въплътено в нов модел. Съвременното издание на модела черпи вдъхновение от предшественика, но е с нов 755-кубиков 2-цилиндров редови двигател, съчетан с нова олекотена стоманена рама. Основен отлчителен белег на Hornet e резервоарът му за гориво, вдъхновен от крилото на стършел, а цялостният дизайн на машината се придържа към облика на така наречените „улични бойци“.

Другият мотоциклет на Honda, спечелил също престижната награда в тазгодишното издание на конкурса Red Dot, също е съживена и не по-малко известна легенда от миналото - XL750 Transalp. Тази машина е със същия 755-кубиков 2-цилиндров редови двигател, а дизайнът ѝ прави реверанс към комфортния и незабравим XL600V Transalp от 1986 г.

С тазгодишните, наградите Red Dot Design, които Honda е спечелила, стават общо 13, сред които и Best of the Best през 2020 г. за CBR1000RR-R Fireblade SP, изложен по-късно в музея на конкурса в Есен, Германия, в качеството си на знаков за съвременния дизайн експонат.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 2
+ 0
- 0
sffsdf39609

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:44 1
+ 0
- 0
sffsdf39609
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.