23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Hyundai обнови Ioniq 5, добави по-голяма батерия

Електромобилът ще се предлага и с камери, вместо огледала

Hyundai обнови електрическия Ioniq 5 с представянето на моделната година 2023. Освеженият модел ще бъде оборудван с нова 77,4-киловатчасова батерия. Освен това, автомобилът ще предложи серия от нови функции, включително нова система за климатизация на батерията и странични камери за обратно виждане.

Hyundai лансира Ioniq 5 в световен мащаб през февруари 2021 г. Първият модел, базиран на първата специализирана BEV платформа на Hyundai Motor Group, Electric Global Modular Platform (E-GMP), той се оказа популярен както сред журналистите, така и сред клиентите на марката. Миналата година електромобилът спечели редица награди в индустрията с 30 победи в цяла Европа, включително престижната награда „Автомобил на годината 2021“ в Германия. Освен това е финалист в предстоящата Европейска кола на годината 2022.

За първи път обновеният IONIQ 5 ще бъде оборудван и с дигитално огледало за обратно виждане. Digital Center Mirror (DCM) ще превърне вътрешното огледало на модела в екран, който показва изгледа отзад на автомобила. Тази функция оптимизира видимостта, като осигурява безпрепятствен панорамен изглед отзад. DCM камерата е инсталирана под задния спойлер на IONIQ 5, като го предпазва от замърсяване.

Подобреният IONIQ 5 на Hyundai също ще предлага цифрови странични огледала (DSM). Вече налична за продаващите се в Корея машини, тази високотехнологична функция ще бъде налична в Европа за първи път в автомобил на Hyundai. DSM намалява въздушното съпротивление и ще осигури на клиентите на IONIQ 5 ясен изглед отзад, дори при лошо време.

Междувременно, новата функция за климатизация на батерията ще позволи на Ioniq 5 автоматично да адаптира температурата на батерията си по време на пътуване, за да осигури оптимални условия на зареждане при достигане на зарядната станция. Това гарантира подобрена динамика на зареждане при гореща или студена околна среда. Тази функция се активира автоматично, когато точка за зареждане бъде въведена в навигационната система на автомобила.

Функцията за интелигентни амортисьори (SFD) ще подобри реакцията на окачването на задната ос, за да увеличи комфорта и управляемостта. По отношение на дизайна, обновеният Ioniq 5 ще включва нови опции за комбинация. Те включват черни брони в комбинация с LED осветление. Междувременно меки на допир материали ще бъдат приложени навсякъде в интериора за по-изискана атмосфера на борда.

Обновеният електромобил ще бъде наличен за клиенти в Европа през лятото на 2022 г.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:05 1
+ 0
- 0
sffsdf38958
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.