29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Кабрио джипчето Volkswagen T-Cross Breeze става серийно

След като ни загатнаха за нов компактен SUV модел неотдавна, от Volkswagen представиха официално концепцията T-Cross Breeze. Прототипът ни загатва за очакван съвсем скоро базиран на Polo кросоувър, но изненадата на автосалона в Женева бе, че моделът е кабриолет. А от VW потвърдиха, че ще има цяло семейство субкомпактни джипове, един от които ще е именно със сгъваем покрив.

Дизайнът на Volkswagen T-Cross Breeze следва стила на последното поколение Tiguan, представено миналата есен, но си има и собствени отличителни белези. Така например, джипчето има много широка предна решетка, допълнена от тънки фарове, а около квадратитите халогенни светлини има големи LED пръстени. Страничният профил е с характерни прави линии, а под масивните на фона на компактното купе колесни арки, са сложени 19-инчови джанти със спираловиден дизайн, обути с всесезонни гуми.

Отзад, широк капак дава достъп до багажник с обем 300 литра, а под него са разположени "остри" стоп светлини с LED технология. Купето е боядисано в свеж зеленикав цвят, наречен Summer Green Metallic, който контрастира с черните пластмасови елементи по купето. Сваляемият покрив също е сивкаво-черен цвят.

VW T-Cross Breeze е дълъг 4133 мм, което го прави малко по-дълъг от CrossPolo. Колесната база е 2565 мм, ширината на джипчето е 1795 мм, а височината с покрива е 1563 мм.

Интериорът на T-Cross е с 4 индивидуални седалки, като класическите бутони и "врътки" са избегнати за сметка на тъчскрийн дисплеи, подобно на тези в представения преди време концептуален ван BUDD-e. Дигиталният инструментален панел, наречен “Active Info Display” предлага редица възможности за персонализиране, а за развлечението се грижи 300-ватова аудиосистема Beats Audio с интегриран в централната конзола.

Що се отнася до задвижването, Volkswagen T-Cross Breeze разполага с еднолитров 3-цилиндров турбодвигател с мощност 110 к.с. и въртящ момент 175 Нм. Задвижването е на предния мост чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя DSG, като комбинираният разход е 5 л/100 км, а СО2 емисиите са 115 г/км. Резервоарът с обем 40 литра позволява автономност на кросоувъра от 800 км. С теглото си от 1250 кг, T-Cross Breeze ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,3 секунди, а максималната скорост е 188 км/ч.

От Volkswagen обявиха, че извън Polo-базиран кросоувър, следващ настоящата концепция, скоро ще бъде представен и SUV на базата на Golf, вдъхновен от концепцията T-Roc, показана през 2014 г. Към тях ще се присъедини 7-местен Tiguan, нов средноразмерен SUV (CrossBlue) за САЩ и Китай, както и третото поколение на флагмана Touareg.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:27 1
+ 0
- 0
sffsdf7682
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.