26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Концептуалният Kia Telluride загатва за нов SUV флагман

След като ни бе загатнат преди седмица, концептуалният всъдеход Kia Telluride бе представен официално на международния автомобилен салон в Детройт. Пълноразмерният 7-местен SUV ни намеква каво бихме очаквали от един бъдещ заместник на предлагания преди време от корейците Kia Mohave (Borrego), макар от корейската фирма да не казват дали се работи по сериен модел.

Дизайнът, подобно на последното поколение Kia Sportage, може да се определи като странен, но не и отблъскващ. Едно от най-интересните решения е отварянето на задните врати срещуположно на предните (всички 4 се отварят на 90 градуса за по-лесен достъп), а други характерни черти са „4-точковите” предни LED светлини и масивната решетка, напомняща ни малко за Bentley.

Отзад, виждаме доста тънки вертикални светлини (отново LED), двойна тръба на изпускателната система и спойлер на края на покрива. Макар и базиран на Sorento, Kia Telluride e по-дълъг с около 25 см и по-широк и висок с около 10. Концептът е „обут” с масивни 22-инчови колела и гуми Hankook Ventus ST 275/45 R22.

За задвижването на концептуалния всъдеход се грижи плъг-ин хибридна система, състояща се от 3,5-литров атмосферен V6 бензинов двигател с 270 конски сили, комбиниран с електромотор, доставящ 130 к.с. Комбинираната мощност от 400 „коня” се предава към четирите колела чрез автоматична скоростна кутия.

В интериора на Kia Telluride е заложено на 4 индивидуални седалки, плюс сгъваем трети ред. Пасажерите на втория ред могат да пуснат креслата си почти хоризонтално, което в добавка със сгъваемите поставки за крака би дало сериозен комфорт при дълъг път. И четирите седалки на първите два реда разполагат със сензори, които следят важни здравни показатели на пътуващите. Събраните данни се изобразяват на монитори на вратите, синхронизирани с т.нар. система Light Emitted Rejuvenation (реновиране чрез светлина в свободен превод), която чрез голям LED панел на тавана излъчва терапевтична светлина, помагаща за лекуване на отпадналост и умора.

На разположение на пасажерите е и тънък тъчскрийн на централната конзола между задните седалки, с който пътниците могат да командват информационно-развлекателната система, към която е и висококачественото аудио Harman Kardon или безжичните слушалки. Предвидени са няколко точки за безжично зареждне на телефони и таблети, за да се избегне натрупването на кабели из купето.

Както вече писахме, към момента няма данни за серийно производство на Kia Telluride. Историята на марката, обаче, показва, че неведнъж е пускала серийни модели, вдъхновени от шоу прототипи.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.