29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Над 150 машини на "Мото Експо 2019"

От днес до неделя (10 - 14 април) в столичната зала Асикс Арена (бивша Фестивална) се провежда "Мото Експо 2019". Мотоциклетното изложение ни представя 43 фирми изложители, показващи най-новите мотоциклети, ATV, скутери, мотопеди и разнообразна екипировка.

Общо 11 вносителя на мотоциклети представят над 150 модела, от тях 38 са премиерни за България. Освен тях ще има и няколко нови модела от набиращите все по-голяма популярност електрически велосипеди. Компаниите, предлагащи оборудване и екипировка са 32.

BMW Motorrad е с мощна моделна офанзива, включваща скутери, офроуд машини и круизъри. Посетителите ще могат да видят високотехнологичните скутери C 400 X и C 400 G, както първия модел на BMW с малка кубатура – G 310 R. Компания им правят GR 1250 GS, R 1250 GS Adventure, F 850 GS Adventure и F 750 GS, както и уникати като K 1600 GT и R nineT.

Две емблематични марки – американската Harley-Davidson и британската Triumph, представят цял арсенал от нови и атрактивни модели на най-голямата площ от 324 кв. м. Звездата на щанда на Harley-Davidson е новият FXDR 114, а в неговата свита са още атрактивни модели, които са отскоро на нашия пазар като Sport Glide, Road Glide, Street Rod и др. Triumph акцентира на Tiger 1200, Bonneville Speedmaster и Scrambler 1200, както и други машини на марката.

Honda показва модели от всички класове - скутери, мотоциклети и ATV. На щанда на вносителя е и една от големите звезди на иззложението - състезателната машина на 5-кратния световен шампион в MotoGP Марк Маркес.

Kawasaki, редом с останалите екзпонати, представя уникалната "пистарка" Ninja ZX-6R, както и най-бързият туристически мотоциклет със суперчарджър - Ninja H2 SX. Вносителят на марката, представлява също КТМ и Husqvarna у нас, като ще има интересни премиери и на теззи две марки - сериозният офроудър KTM Adventure 790 R, новият KTM 790 DUKE, както и първичният Husqvarna Svartpilen 701.

Suzuki залага на легендарни модели от категориите Турър, Стрийт и Скутер. Флагманът на марката в категорията Sport Enduro Tourer безспорно е моделът V-STROM. Това е и един от най-търсените продукти на компанията. Компания му прави гамата GSX, както и актуални скутери като BURGMAN 200A, ADDRESS 110 и др.

Yamaha атакува с актуалната си гама на всички фронтове. Дебют за България пък прави марката Royal Enfield, която е на пазара от далечната 1901 година. Британската компания мина в индийски ръце, но все още предлага атрактивни и надеждни машиниа.

Най-старият мотоциклетен производител в света – Peugeot Motocycles, представя плеяда градски звезди на Мото Експо 2019 г.Начело застава четвъртото поколение на Speedfight 125cc, акомпаниран от Django 50cc 4T, Kisbee 50cc 4T, Tweet 50cc 4T, Speedfight 50cc 4T и др. Почти цялата гама 50-кубикови скутери на "лъвчетата" вече е с инжекционни двигатели, а някои от моделите са с нови електронни карбуратори.

Мощно е и италианското присъствие, в лицето на марки като Aprilia, Moto Guzzi, Vespa и Piaggio. На щанда на вносителя може да се запознаете с най-актуалните модели на марките, сред които Aprilia RSV4, Aprilia Tuono, Moto Guzzi V85, Moto Guzzi V9V9 Bobber, гамата Vespa GTS, Piaggio Medley и др. Актуални новости ще представят също Kymco, MV Agusta, Quadro и новата марка за българския пазар – Benelli.

Канадците от BRP (Bombardier Recreational Products) представят актуалните машини Can-Am - триколки, ATV и бъгита. Сред звездите им, за първи път в България може да се види триколката Can-Am Ryker Rally, както и по-големият й събрат Spyder F3 S. Тоталният офроуд доминатор Maverick X3 със сигурност ще привлече погледите, както и новите Sea Doo джетове.

Разбира се, това не е всичко - най-добре се разходете до Асикс Арена и разгледайте уникалните експонати!



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:14 1
+ 0
- 0
sffsdf35113
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.