19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian представи нови всесезонни гуми за леки коли и SUV

Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres представи новата си гама всесезонни гуми за леки коли, спортни автомобили и кросоувър модели. Новата Nokian Seasonproof е предназначена за шофьори, които се нуждаят от надеждност и първокласна безопасност върху заснежени и кишави зимни пътища, но които също така искат отлично представяне и леко усещане при шофиране през лятото.

Растящата нужа от допълнителна безопасност по време на неочаквана дъждовна или снежна обстановка, дори и извън сезона, е една от основните причини, поради която увеличаващ се брой европейски автомобили биват оборудвани с гуми, които могат да се справят с всички атмосферни условия. Според скорошно проучване на Nokian Tyres за всесезонния сегмент, европейските шофьори, особено ценят безопасността във всички условия, през цялата година. Сцеплението и управлението, заедно с високата издръжливост на износване и повреда, също също се нареждат сред най-предпочитаните свойства. В допълнение към характеристиките на гумата, удобството, което осигурява шофирането със само един комплект гуми, също се оказало особено важно.

Новата продуктова гама Nokian Seasonproof предоставя безопасност и целогодишно удобство на шофьорите от Централна и Източна Европа. Всички размери идват със символа на снежинката (3PMSF), който показва, че гумата е официално одобрена за употреба през зимата. Продуктовта гама предоставя размери за модерни леки автомобили и SUV модели, със селекция от 64 продукта, вариращи от 14 до 19 инча, със скоростен индекс от T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч). Единадесет подбрани размера ще бъдат налични през есента на 2020 г., а останалата част от гамата ще бъде доставена до пазарите в началото на 2021 г.

Експертизата на Nokian Tyres в зимната безопасност и отличното представяне при променливи условия на шофиране може да бъде видяна и усетена в новия продукт, и по-конкретно в концепцията Seasons Sense. Тази нова концепция е създадена специално за всесезонна употреба, за да подсигури, че шофирането е безопасно в дъждовни дни и на кишави улици, но също така е леко и прецизно на суха настилка по време на летните жеги.

Концепцията Season Sense комбинира множество иновативни технически характеристики в шарката, дизайна на проектора и каучуковата смес. Мултифункционалната всесезонна мрежа от ламели и модернизираната насочена шарка на протектора с твърд дизайн на блока, са разработени, за да осигурят перфектно всесезонно представяне и да гарантират отлична безопасност както на сняг, така и на суха настилка. Максималното сцепление на мокро и сухо се постига чрез новите всесезонни канали, които отвеждат водата и кишата навън, а новата каучукова смес с високо съдържание на силициев диоксид се грижи за отличната издръжливост, сцеплението на мокро и ниското съпротивление при търкаляне.

Nokian Seasonproof предлага изключителна стабилност и сцепление на сухи пътища, дори при висока скорост. Поддържането от многостепенния блок подобрява високоскоростната работа. За шофьорите това означава превъзходна стабилност и бърз отговор на автомобила при резки маневри.

Новият протектор предлага и подобрено лятно представяне. Подобренията могат да бъдат усетени при спиране на мокра и суха настилка, тъй като централната зона, със специални блокове на протекторите и ламели, са специално проектирани, за да спомагат за максимално добро представяне при променливи условия. Мрежата от ламели предназначени за мокра и суха настилка предоставя по-кратък спирачен път и безопсност, чрез усъвършенстван контрол на теглителната сила.
Устойчивостта на износване при новата Nokian Seasonproof е повече от 25% по-високa отколкото при предишния модел. Това е сериозен скок в посока на издръжливост, който на практика се равнява на един допълнителен сезон за шофиране със същите гуми.

Добрата стабилност при шофиране и отличното сцепление са особено ценени от шофьорите на SUV автомобили. Гумите за SUV трябва да са достатъчно здрави, за да държат високите и тежки автомобили стабилни. Раменните зони на Nokian Seasonproof SUV са специално разработени за употреба на SUV, подобрявайки стабилността чрез поддържане на блока. Гумата предоставя стабилно усещане на пътя и прецизно управление при напоените с дъжд пътища и в зимни условия.

Новите SUV гуми идват със силна и подобрена структура и оптимизирана за класа каучукова смес, както и с уникалната технология „Aramid Sidewall“. Стабилната конструкция на Nokian Seasonproof SUV е комбинирана със специално подсилените с арамид страници, за да подобри издръжливостта и да гарантира, че гумата ще издържи на различни удари, които могат да се случат по време на шофиране.

Концепция Season Sense: Мултифункционалната мрежа от ламели и модернизираната насочената шарка на протектора са специално разработени, за да предоставят отлично представяне през всички сезони и да гарантират оптимална безопасност на сняг и на суха настилка. Всесезонните канали за вода и киша оптимизират превенцията от аквапланинг, а новата каучуков смес със силициев диоксид се грижи за отличната издръжливост, сцеплението на мокро и ниското съпротивление при търкаляне.

„Снежни нокти“: Здраво сцепление и стабилно усещане при шофиране. Снежните нокти ефективно се захващат за повърхността когато шофирате на сняг, предоставяйки висококачествено сцепление при спиране и ускорение.
Усилватели на сцеплението на сняг (Snow Grip Boosters): повече сцепление през зимата. Усилвателите подобряват страничното и надлъжното сцепление, необходими при спиране и ускорение.

Технологията „Aramid Sidewall“: Екстремна издръжливост. Изключително здравите арамидни влакна подсилват страницата на гумата, за да преоставят повече издръжливост и защита при взискателни ситуации на шофиране. Влакната правят гумата по-издръжлива на удари и прорези, които иначе лесно биха я увредили.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:08 1
+ 0
- 0
sffsdf37383
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.