28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новата Fiesta предлага за всеки по нещо (видео)

След като вчера от Ford представиха дизайна на бъдещия нов вариант на градския мъник Fiesta, днес компанията запозна обществеността и с техническите характеристики на подобрената версия. Ако можем образно да опишем, Fiesta е като чувала на дядо Коледа - има за всекиго по нещо. Разнообразието на двигатели, оборудване и динамични характеристики е впечатляващо и по всичко личи, че моделът ще продължи да поддържа високото си реноме.

Какво предлага Ford под капака на Fiesta? Голямо разнообразие от бензинови и дизелови двигатели. Еднолитровият, три-цилиндров EcoBoost бензинов агрегат ще се предлага с три различни мощности - 99, 123 и 138 к.с. Освен това със същото гориво се захранва и 1.1-литровия двигател, който е с по-скромни възможности от 69 и 84. Що се отнася до дизеловите варианти, те са с 84 или 118 к.с., генерирани от 1.5-литров двигател.

Новата Fiesta е по-дълга от предшественика си със 71 мм или общо 4040, както и по-широка с 12 мм до 1734 мм. Колесната база е увеличена с 4 мм до 2493 мм. Според производителя тя е с 15% по-голяма торсионна устойчивост, увеличено е и сцеплението при завиване, благодарение на системата ETVC (Electronic Torque Vectoring Control).

Особена гордост за Ford са многобройните системи за сигурност. Колата буквално е натъпкана с две камери, три радара и 12 ултразвукови сензора, с които Fiesta "вижда" на дистанция от 130 метра пред себе си. Тази техника осигурява пълно функциониране на системата за засичане на пешеходци дори през нощта. Асистентът за паркиране пък не просто сигнализира при доближаване на препятствие, но и автоматично активира спирачката, за да избегне сблъсък. Има и системи за разпознаване на пътни знаци, адаптивен автопилот и др.

Богат избор има и относно функционалността в купето. Инфотеймънт системата се предлага с варианти на екрана от 4.2, 6.5 и 8 инча. Меломаните пък могат да си поръчат (и доплатят, разбира се) 675-ватова аудио система B&O Play с 10 говорителя и субуфер в багажника. Панорамният покрив също е възможен избор за романтиците.

Към момента няма яснота за цените на новата Fiesta, но предвид политиката на Ford, едва ли тя ще спре да е познатата народна кола, подходяща за градските дебри, но и приятен спътник и на по-дълги разстояния.

Етикети:FiestaFord


Рейтинг :
09.09 2023 в 06:00 1
+ 0
- 0
sffsdf18871
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.