24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Rane Rover празнува половин век с версията Fifty

Днес Range Rover отбелязва 50 години от появата си на автомобилната сцена. За да отбележат юбилея, от Land Rover лансират специалната серия Fifty, която ще бъде в лимитиран тираж.

Първият луксозен всъдеход излиза на пазара на 17 юни 1970 г. и за пет десетилетия Range Rover се превръща в един най-желаните и способни премиум автомобили. Комбинацията от дизайнерски и инженерни иновации гарантира мястото на модела като еталон за всички луксозни SUV-та.

За 50 години Range Rover получава редица световни отличия и извършва множество подвизи. Той е първият SUV, който разполага с постоянна 4WD система още от своето излизане на пазара, а през 1989 г. става първият в света 4x4 автомобил, оборудван с антиблокираща спирачна система (ABS). По-късно през 1992 г. автомобилът става пионер в оборудването с електронно управление на газта (ETC) и въздушно окачване с електронно управление. През 2012 г. последното поколение Range Rover става първият в света SUV, който разполага с изцяло алуминиева лека конструкция, правейки модела по-лек, по-силен и по-ефективен.

Моделът, преминал успешно през прословутата Дариенска празнина, е и първият автомобил, който е показван някога в Лувъра в Париж. Той е печелил рали Париж-Дакар - два пъти, включително първото му издание.

Със своя отличителен покрив, непрекъсната средна линия и нисък графичен акцент, Range Rover все още може да проследи корените си до оригиналния модел от 1970 година. В своята златна годишнина Императорът все още е един от най-ефективните, свързани, луксозни и способни автомобили досега.

За да отбележи 50-тата годишнина на иконичния автомобил, лимитираната серия Range Rover Fifty ще бъде ограничена до само 1 970 автомобила в световен мащаб, подобно на годината, в която е пуснат първият модел Range Rover.

Подобно на луксозния Autobiography, Range Rover Fifty разполага с редица индивидуални екстериорни акценти в цвят Auric Atlas, както и 22-инчови джанти с два уникални дизайна. Емблемата включва надпис „Fifty“, създаден лично от Професор Гери Макговърн, Главен творчески директор на Land Rover. Надписът ще бъде разположен на страничните отвори на автомобила, а ексклузивни детайли могат да бъдат открити в целия интериор, включително и текста „1 от 1970“.

Кратката история на всъдехода, поднесена доста оригинално:



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:10 1
+ 0
- 0
sffsdf37031
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.