28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Renault Megane R.S дебютира у нас по 3D симулирана писта (видео)

Завоите бяха предварително начертани от фенове на емблематичния модел

Спортният хечбек Renault Megane R.S. отбеляза пазарната си премиера в България с невероятно 3D шоу, излъчено на живо и в интернет. Зрителите и гостите на мястото на събитието се насладиха на демонстрацията и се включиха в 3D мапинг, като създадоха трасета, по които да премине колата по време на теста. 

Новият MEGANE R.S. е разработен в сътрудничество с екипа на Renault от Formula 1. Това е първият сериен автомобил, който използва новата емблема на Renault Sport. Възможностите за шаси са две Sport или Cup. Подходящо за ежедневно използване e Sport, което позволява да се съчетае динамичния стил на шофиране с комфорта. Cup е по-твърдото от двата вида шаси, тъй като е базирано на пистово поведение.

Вдъхновен от света на моторните спортове новото Renault MEGANE R.S. е оборудвано с по-широка предна и задна броня, спортни прагове и функционален заден дифузьор, както и централно разположен ауспух. Аеродинамична броня отпред насочва въздушния поток, задейства топлообменниците и охлажда двигателя. В задната част на автомобила освен двойния централен ауспух, са добавени странични въздушни отвори на бронята с цел насочване на въздушните потоци и преработен спойлер за балансиране на поведението на пътя.

За първи път в този сегмент автомобили е добавена технологията 4CONTROL, която позволява едновременно завиване на четирите колела. Тя дава и възможност за по-голяма гъвкавост в остри завои и изключителна стабилност във високоскоростни виражи.

Renault MEGANE R.S. се предлага с 1,8-литров турбо бензинов двигател с директно впръскване на горивото, разработен в тясно сътрудничество с инженерите на Renault Sport. Двигателят разполага с мощност от 280 к.с. и максимален въртящ момент от 390 Нм. Клиентите могат да избират между две скоростни кутии - механична 6-степенна и автоматична 6-степенна с двоен съединител, при която на разположение на водача са и пера на волана за смяна на предавките.

Спортното арматурно табло, алуминиевите педали, седалките с интегрирани подглавници за допълнителна опора и волана с пера, както и интериорния дизайн, който е решен в червено и черно, карат водача на новото Renault MEGANE R.S. да се потопи в света на високите скорости. Като препратка към автомобилните състезания са и изцяло светодиодни фарове R.S. Vision във формата на кариран флаг, а допълнителните фарове имат четири функции: фарове за мъгла, осветяване на пътя в завой, габаритни и дълги светлини.

Мултимедийната система R-LINK 2 позволява лесно и бързо използване на всички функции на автомобила – радио, навигация и други, включително и свързване с R-LINK Store, където могат да бъдат открити приложения, създадени специално за използване в автомобила, като R.S. Monitor, който показва резултатите в реално време на екрана на системата. Разширената версия на приложението ще позволява запис и анализ на пътуванията, както и споделянето им в социалните мрежи.

Безопасността по време на шофиране е осигурена чрез адаптивния круиз контрол, системата за активен спирачен асистент, предупреждението за пресичане на осевата линия и системата за разпознаване на пътни знаци.

Renault постоянно внедрява нови технологии в автомобилите си, които подобряват удоволствие от шофирането, комфорта зад волана и сигурността на водача и пътниците. Резултатите от тези усилия са налице на българския пазар –Renault е на второ място по продажби на нови автомобили в България за три поредни години, при това - след дъщерната си марка Dacia.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 2
+ 0
- 0
sffsdf31860
zuljin
Рейтинг : -12194
22.06 2018 в 12:51 1
+ 0
- 0
Всичко е чудесно, ама няма ли кой да им каже на франзелите, че окачването им не струва...
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.