27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Руснак си спретна 6-колесно всъдеходно бусче (видео)

Инженер от руския град Владивосток си конструира 6-колесен всъдеход, с много добра проходимост и купе от микробус. За своето творение, Игор Ногай е използвал части и детайли от десетина различни японски автомобили, тъй като в източната част на Русия азиатските машини доминират по пътищата и извън тях, като части има много и на приемливи цени.

За да направи оф-роуд возилото в собствения си гараж, на Игор са му били нужни почти три години. Около 95% от частите са от различни японски машини, а от руската УАЗ-452 "Буханка е горивният резервоар, както и уредите в салона. Оф-роуд триоската изглежда като издължено микробусче на кокили. Това не бива да ни учудва, тъй като за купето са били използвани компоненти на вана с повишена проходимост Mitsubishi Delica.

"Идеята ми беше да създам автомобил, който да използвам на места, където няма пътища - гори, полета, блата и въобще за там, където обикновена машина няма да се справи. Затова избрах и 6 задвижващи колела, което си е повече от 4. Така имам повече точки на сцепление в терена, а независимото окачване на трите моста придава плавност на ходовете и увеличава проходимостта и артикулацията. От шестте колела, предните и задните са завиващи, при това огледално, което подобрява маневреността", хвали се Игор Ногай.

Първата идея на Игор е била да направи 6-колесна амфибия, но в последствие се отказал. Притеснил се да не направи грешки в конструкцията, които да потопят машината при изпитания във вода. Затова решил да направи машина, на която има 100% доверие. И създал простичка джипка, с подръчни средства, но все пак комфортна за водача и пасажерите. Когато е необходимо, вратите могат лесно да се откачат, а ако окъснее на риболов, например, водачът може да си организира просторно спално място в задната част на кабината.

Интересно е решението за спирачната система на 6х6 бусчето. Тя е с отделни кръгове на левите и десните колела и така машината може да се върти на едно място, подобно на трактори и танкове. Двигателят е скромен 1,6-литров дизел, а скоростната кутия е автоматична, с понижаващи предавки. Под купето има солидни защити, които да предпазят различните детайли на трансмисията от удари, а гумите са със солидни грайфери за по-добро сцепление в пресечен терен.

Иначе спартанският всъдеход, предлага и някои глезотии като касетофон, преобразовател 12/220V за електричество, компресор за гуми и др. Вижте машината в действие:

източник: primamedia.ru



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:19 1
+ 0
- 0
sffsdf11649
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.