28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ванът като джип: Peugeot Rifter 4x4 Concept (галерия и видео)

След като ни показа новия си миниван Rifter, сега френският автомобилен производител Peugeot ни представя една много интересна концепция на неговата база. Става въпрос за приключенския Peugeot Rifter 4x4 Concept, който е идеален спътник за пътешествия сред природата.

Rifter 4x4 Concept е повече джип, отколкото миниван - 4х4 задвижване, гуми за пресечен терен, защити и увеличен с цели 8 см клирънс. А за да отидете още по-далеч, той върви с изцяло новия електрически планински велосипед – PEUGEOT eM02 FS Powertube, чиято батерия е директно интегрирана в рамката. А когато падне слънцето, може да си починете в монтираната на покрива палатка Overland.

Концептуалният джипо-ван се различава от серийния модел по няколко елемента като по-масивните защитни панели, матовата черна маска между решетката и предния капак, предпазваща от пръски и 16-инчовите черни лакови джанти, както и логото Dangel, което ни показва, че този автомобил не е обикновен. В интериора, черните седалки и повърхности са с контрасни жълти шевове и акценти.

Разработената от специалистите на Dangel система за задвижване на четирите колела използва високмуфа и се включва чрез селектор до скоростния лост. Peugeot Rifter 4x4 Concept има три режима на задвижване - 2WD предно, 4WD, което прехвърля тяга към задни мост при нужда и Lock, при който се блокира задния мост и задвижването се заключва 50:50 за преодоляване на по-тежки терени.

Това задвижване, в комбинация с увеличения с 8 см клирънс и оптимизирания дизелов двигател, даващ 300 Нм, ще ви позволи да полудуват с френското ванче на места, където и доста по-солидно изглеждащи съвременни SUV не биха се престрашили да атакуват. А ако не ви се спира може да продължите и по тъмно, благодарения на мощния 300-ватов двуредов LED бар, монтиран на покрива.

Когато се уморите от приключения, бързо и лесно може да разпънете покривната палатака „Overland“, разработена от експертите Autohome. Тя е много лесна за разпъване. Необходимо е просто да я разгънете от калъфа й, разположен на една ръка разстояние върху покривните рейки. Тези покривни рейки са сертифицирани в съответствие със стандарта „City Crash Test“ и са налични като аксесоар. Те могат да носят всички типове товари. След това е необходимо само да закрепите плъзгащата се стълба: можете да забравите за забиването на колчета. Всичко, от което се нуждаете, е готово на покрива.

Материалът на палатката е специално проектиран за Peugeot Rifter 4x4 Concept. Тя е брандирана с логото на френската марка и съдържа същата графична тема като автомобила. Матракът е покрит със същия орнаментиран текстил с декоративни жълти шевове като седалките. Той е компактен и лесен за сгъване, за да може да се побере сгънат в палатката. За финален щрих възглавниците са покрити с алкантара, отново с декоративни жълти шевове.

На сутринта, може да се метнете на велосипеда VTT PEUGEOT eM02 FS Powertube. Този електрически маунтийн байк е предвестник на следващото поколение електрически велосипеди на Лъва. Компактната му батерия е интегрирана в рамката, което осигурява плавен и аеродинамичен стил, а двойното окачване го прави идеалния многофункционален модел за предизвикателни планински преходи.

Все още нямаме идея дали от Peugeot ще пуснат подобна приключенска версия на новия си ван серийно. Засега е ясно, че 4х4 системата ще се предлага като опция, най-вероятно и аксесоари като планинския байк, палатката и офроуд фаровете. Готиният офроуд прототип ще бъде изложен на автомобилния салон в Женева през март.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf30929
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.