15 април 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Volkswagen Touareg eHybrid и Touareg R излизат на пазара

Флагманът в SUV гамата на Volkswagen – Touareg, вече може да се поръча в две нови plug-in хибридни версии, отличаващи се с пробег на електричество до 47 километра и нисък среден разход.

В основата на хибридната SUV гама е новият Touareg eHybrid, чиято система от електрически мотор и бензинов двигател развива максимална системна мощност от 280 кВт (381 к.с.). Почитателите на повече спортна динамика и съответните по-динамични настройки и спортно оборудване, могат да насочат своя избор към новия Touareg R, чиято системна мощност e цели 462 „коня”, което го прави най-мощният модел не само в моделната гама на Touareg, но и на марката Volkswagen като цяло.

Touareg eHybrid и Touareg R разчитат на бензинов V6 ДВГ, комбиниран с електромотор, като системата освен сериозна мощност е позволила и много добри стойности на комбинирания разход (2,6 л/100 км за eHybrid и 2,7 л/100 км за R). Пробегът само не електричество се осигурява от батерия с капацитет 17,9 kWh.

Рlug-in хибридните системи при двата нови варианта на Touareg имат режим на рекуперация на енергията при намаляване на скоростта и спиране. Тази допълнителна енергия е достатъчна, за да позволи на Touareg eHybrid и Touareg R да изключват напълно и многократно двигателя V6 при намаляване на скоростта и при спускане по наклон.

Двата хибридни SUV със системи за двойно предаване са с богатостандартно оборудване. То включва "екстри" като 4-зоновия автоматичен климатик, Innovision Cockpit с цифрови контролни прибори, навигационна система Discover Premium и панорамен покрив с маханизъм за плъзгане и повдигане. В стандартното оборудване на Touareg R е включена и интерактивната матрична система IQ.LIGHT на предните LED светлини.

И тук е налична системата Travel Assist, която подкрепя водача в режим на частично автономно движение със скорост до 250 км/ч. При това Touareg не реагира само на движещите се отпред превозни средства, а и на ограниченията на скоростта, профила и релефа на пътя (завои, обикновени и кръгови кръстовища, и т.н.).

Touareg е и първият модел на марката Volkswagen, който може автоматично да влиза и да напуска мястото за паркиране с помощта новия Park Assist с дистанционно управление с помощта на смартфон приложение. Тук Park Assist, както и помощника за маневри с ремарке Trailer Assist ряботят не само с бензиновия V6 двигател, но и в изцяло електрическия режим E-MODE.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:07 1
+ 0
- 0
sffsdf37661
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.