25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

10 ретро реклами, които трябва да изгледате

Понякога сухите данни не вършат работа. Не можем да сме сигурни доколко остроумните рекламни водят до увеличени продажби, но поне ни забавляват. Това е особено вярно когато стане въпрос за 70-те и 80-те години . Ето и 10 брилянтни и/или абсурдни рекламни клипа, които просто трябва да видите.

Ford Falcon 
Ford рекламират Falcon, най-продаваната компактна кола за времето си, със странна анимация, в която гласът от екрана обяснява на малко дете как и защо моделът превъзхожда всичко останало на пазара по цена, разход и т.н.

 

Volkswagen Beetle 
За да се рекламират на американския пазар, VW залагат на два елемента - от една страна фактът, че в Щатите колата се приема за нещо екстравагантно, а от друга страна ненадминатото немско качество. Резултатът се вижда ясно в този 20-секунден клип, който показва колко добре херметически е затворена колата. 

Chevrolet Camaro SS 
Първата реклама на Camaro е толкова комично пресилена, че няма начин да не я харесате. Вулкани, огън, пепел и жупел. Всичко това в случай, че сериозният глас не е достатъчно убедителен за страшните характеристики на американския мускул.


Citroеn DS 
Citroen демонстрират типична европейска сдържаност при промотирането на DS. Французите дори не използват думи, за да рекламират подвижните фарове на автомобила си. Вместо това оставят добре заснетите кадри и приятна музика да свършат работата. Трябва да признаем, получава им се. 


Honda N600
Години след като започват позитивната си маркетингова кампания, която цели да заличи имиджа на мотористите като злодеи и промотира двуколесните като транспорт за масите, Honda прилага същата идея и при колите и по-конкретно N600. Видеото показва шофьорите на N600 като изключително, може би дори прекалено услужливи и усмихнати хора. 


Chrysler Cordoba 
Chrysler Cordoba е толкова екзотичен, колкото и Маунт Ръшмор или Големия каньон, но рекламата му се опитва да ни убеди в нещо друго. В подкрепа на луксозното купе се явява мексиканският актьор Рикардо Монтаблан, който представя Cordoba като всичко, от което човек се нуждае в живота си.



Nissan 280ZX
Ярки цветове и един голям голям мустак. Без коментар. Какво по-осемдесетарско? 

Chevrolet Corvette 
За четвъртото поколение на Corvette от Chevy наистина се оливат. Колко пъти трябва да повторят "невиждано досега", за да им повярваме? 




Volkswagen Rabbit GTI
Незнайно защо VW решават, че няма по-добър начин да покажат Rabbit GTI на американските клиенти, от този да им пуснат абсурдно звучаща песен на немски. Е, и някоя друга дума за това как в Германия всички са полудяли по GTI.
 

Porsche 944 Turbo
Porsche умеят да се шегуват в рекламните си клипове и този на 944 Turbo не е изключение. Доста добре закачат и конкурентите си от Ferrari и Chevrolet. 


 




Рейтинг :
09.09 2023 в 06:23 1
+ 0
- 0
sffsdf10173
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.