28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Дали следващият Land Rover Defender ще изглежда така?

Снимка: carwow.co.uk

Макар скоро да се разделихме с култовия Land Rover Defender, не е много далеч времето, в което ще се появи неговият наследник. Да, вярно е, че за Jaguar Land Rover няма да е лесно да комбинират наследството на иконичния оригнал и неговия "древен" дизайн с оригинални новости, гъвкави платформи и високи технологии. Но именно това ще трябва да направят британците, за да се харесат на съвременните си клиенти.

Ето как си представя нещата, екипът на британския сайт carwow.co.uk, специализиран в консултациите при покупка на нов автомобил за потребителите на Острова. За целта, художниците на сайта са преправили визията на представения през 2011 година концептуален Land Rover DC100, като сред най-забележимите промени са замяната на кръглите му дневни светлини с квадратитите на последния Range Rover Evoque.

Оригиналният Defender бе возило, използвано в наистина разнообразни полета на работа - от военен автомобил, до фермерско возило, както и от експедиционно возило до моден аксесоар за интелигентни потребители. Ето и някои от идеите на Carwow за употреба на бъдещия Дефи:

Land Rover Defender riot control: полицейско возило

Респектиращият вид на Defender би могъл да се впише идеално във флотата на силите за борба с безредиците. Рендерът тук показва едни джип, който да препречи пътя на протестиращата тълпа, с всички атрибути на един полицейски автомобил.
Бронирани панели и стъкла против куршуми ще защитят пасажерите на возилото, а чувствителни елементи като челното стъкло и фаровете са защитени с решетки. Здрави гуми, както и защитни панели, стигащи до земята, ще попречат на всеки, опитал се да атакува всъдехода отдолу. Специална охладителна система позволява на двигателя да работи на място много дълго време, позволявайки по този начин оборудването в колата да работи безпроблемно.

Land Rover Defender за кралица Елизабет II

Нейно величество Елизабет Втора е добре известен фен на класическия Defender, като често е засичана зад волана на оф-роуд иконата. със сигурност от Land Rover ще подарят екземпляр от бъдещия наследник на британския монарх, когато излезе серийната му версия. Може би нещо от типа на нарисувания тук модел. В случая, возилото е с по-дългата колесна база от 110 инча, с двойна кабина, в която кралицата да може да вози пасажери отзад. Може би внучетата си, дело на принц Хари и половинката му...

Въпреки обществения си статус, вярваме, че кралицата не би желала големи лети джанти, а би заложила на класическите бели колела, в комбинация с високопрофилни гуми. Боята на купето е традиционната за Land Rover синя, с бял покрив, чиито истински чар е да е изцапан с кал. За да не се притеснява знатната особа, ако реши сериозно да полудува извън пътя, на разположение е мощна електрическа лебедка. А ако окъснее, допълнителен фар ще й помогне да намери пътя и в най-тъмната нощ.

Land Rover Defender като "розовата пантера" на SAS

Вярвате или не, бледорозовият цвят е популярен за военните возила заради способността си да се слива добре с пустинята. и специалните части на Великобритания, познати като SAS, са използвали Дифендъри именно в този цвят по време на пустинни мисии. Откъдето идва и името "Розовите пантери". И затова концепцията е запазила оригиналния цвят.

За да бъде олекотен всъдехода, голяма част от панелите на купето са премахнати. това помага и за по-бързото излизане на войниците от джипа. Все пак, за да е защитен екипажът при обръщане, на разположение е предпазна клетка, на която пък e монтирана тежка картечница, заедно с кутии с амуниции и пътечки против буксуване. На предния капак е монтирана още една, лека картечница, както и резервна гума, туби с гориво, чували с пясък и лопати, за да се знае, че единственото, което спира всъдехода, са командите на офицера.

Land Rover Defender Twisted edition

Twisted е британска компания, която взима всъдеходи от завода и го преработва така, че да изглеждат по-ексклузивни и луксозни. По този начин черната матова боя, в комбинация с тънката решетка, черния капак и големите (черни) лети джанти дават на Дефи един доста "булеварден" и класов облик. Джантите са обут с нископрофилни гуми, като идеята е оф-роудът с такава машина да е изключение, а не правило.

В случая, Defender е "полупикап", като на мястото на товарния леген са разположени две индивидуални седалки на открито, които да ви помогнат да натоварите двама приятели (или две мацки) през лятото по пътя към плажа. Под капака е монтиран 5-литров V8 двигател от Range Rover Sport, взимащ въздух от шнорхел и изкарващ изгорелите газове през спортна изпускателна система, чиито тръби са разположени отстрани, до "лачените" стъпенки.

Land Rover Defender Camel Trophy

Разбира се, един истински Land Rover би трябвало да е способен оф-роудър и преди години екстремното предизвикателство Camel Trophy го доказваше на 100%. За да се справи с бъдещото такова приключение, този Land Rover Defender е снабден с мощна лебедка, която да го вади от заблатените джунгли, както и с булбарове, които да разбиват препятствията по пътя му. Допълнителни светлини осигуряват нощните оф-роуд изпълнения, а за проходимостта помага оф-роуд окачване с голям ход, комбинирано с издръжливи оф-роуд гуми. На експедиционният багажник, освен всичко друго, е монтирано и кану, което да се използва тогава, когато и на шнорхела му е трудно да взима въздух от дълбоката вода, която приключенците смело ще нагазят с вярното си возило.

Е, ще се радваме бъдещият Land rover Defender да се доближи макар и с малко до смелите концепции на Carwow!

източник: carwow.co.uk


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.