29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Десет здрави пикапа, които ще Ви изненадат

Основната цел на машините в сегмента "пикап" е повече от очевидна - това са здрави работяги, които не се трахуват да се изцапат, да поизгният или да се поочукат, стига да изпълнят своята мисия. В следващите редове обаче ще Ви представим малко по-различни представители на този вид четириколесни, защото фантазията на автомобилния дизайнер е наистина безкрайна и често ражда странни същества.

Dodge Lil' Red Express

С този модел Dodge предизвика истински хит на пазара на бързите пикапи при пускането му през 1978 година. Тогава моделът се появява с 5-литров V8 двигател и с напълно функциониращи и изглеждащи страхотно вертикални ауспуси, присъщи повече на огромните влекачи. Мощността може да не е била толкова сериозна - само 221 к.с., но за времето си машината е истинска стрела.


Mercedes-Benz G63 AMG 6x6

Извратена машина с близо 600 к.с., който обаче съвсем отговаря на критерия за пикап. Допълнителната ос го прави изключително атрактивен, но не очаквайте да го видите да носи бали сено или кубик дърва. И ако искате да го видите на живо, то най-вероятно ще трябва да се разходите до някоя пустиня в Близкия Изток.


Ford F-150 Raptor

Може да е с една ос по-малко от G63, но всъщност този шедьовър на Ford не отстъпва по никакъв начин със своите офроуд възможности. Още с първото си поколение, този модел спечели хиляди почитатели, които вероятно няма да бъдат разочаровани и от задаващата се втора генерация на модела.

Subaru BRAT

Доста странен автомобил от необичаен производител. Освен интересното име BRAT, другото отличаващо рязко модела от събратята му през 70-те и 80-те години на миналия век е... седалките в легена. Точно така, автомобилът има две монтирани седалки отзад, които разбира се могат да бъдат махнати бързо и лесно. Целта обаче е автомобилът да не бъде регистриран като пикап в САЩ, за да бъде спестено високото вносно мито.


Chevrolet SSR

В началото на 21 век имаше мощна ретро вълна сред дизайнерите и вероятно най-странният и продукт е този Chevrolet SSR. Необичаен хибриден пикап със задно задвижване, V8 двигател, сгъваем твърд покрив, ретро линии и малък леген. За добро или лошо, тази ретро мания бързо беше забравена и наскоро не сме виждали подобни екземпляри.


Dodge RAM SRT10

Какво ще стане, ако забодете V10 двигател с 500 к.с. от Viper в тялото на пикап? Ще получите прекрасния RAM SRT10. Жалко, че Viper е в края на живота си, но остава надеждата, че в Dodge биха направили отново подобен страхотен хибрид.


GMC Cyclone

Този пикап не е особено добър в това да бъде пикап със своя малък леген и символичен толеранс към килограмите, но благодарение на V6 турбо-двигателя е с динамиката на Corvette. Произведени са съвсем малко бройки от него, но и това е достатъчно, за да бъде запомнен с добро.


Dodge Dakota Convertible

Какво ще кажете за пикап-кабриолет? Този е произведен през 1989 година в съвсем малка серия, колкото Dodge да пробва дали пазарът ще клъвне. Е, това очевидно не се случва и вероятно няма да видим скоро нов пикап-кабриолет, освен ако не причислим към него задаващия се нов модел на Wrangler със своя подвижен покрив.


Mazda Rotary Pickup

Японският производител се чувства изключително горд от своя пикап с роторен двигател. И малко след тази гордост спира да го произвежда. Въпреки иновативната за времето си технология на този тип агрегат, той е всичко, което не искате в една товарна машина - високи обороти и слаб въртящ момент.


Lamborghini LM002

Малко по-горе похвалихме Dodge за използването на двигател от Viper за пикап. Трябва да свалим шапка и на Lamborghini за своя модел LM002, който едва ли има особено полезен леген, но пък запознава V12 чудовището под капака с 450 к.с. с прекрасно офроуд окачване за пустинята. Колко други пикапа могат да се похвалят с това?



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:02 1
+ 0
- 0
sffsdf17723
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.