19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето обяснението на Ричард Хамънд за зловещата катастрофа

Инцидентът, при който водещият на предаването The Grand Tour Ричард Хамънд за малко не загина в австрийските Алпи, се превърна във водеща новина в автомобилния свят, но до момента така и не е станала ясна причината, поради която британският водещ се хвърли от пътя с хърватския суперавтомобил Rimac Concept One.

Преди няколко дни Хамънд и създателят на машината Мате Римац дадоха интервю за Алистър Уийвър и сайта drivetribe.com, в което опитват да обяснят защо се е стигнало до необичайната ситуация. Според Хамънд катастрофата все още звучи нелогична поради няколко причини.

Като начало - това е бил последният пробег на водещия с автомобила, като с всеки следващ е добивал все по-голяма увереност и е по-ставял по-добро време на затвореното трасе. Освен това катастрофата се случва след финала на отсечката с времеизмерване и там той не е натискал до края бегачката. Освен това Хамънд твърди, че свръхзавиването, причинило скока в пропастта е било много странно, защото през цялото време автомобилът е страдал от недозавиване и той не е очаквал такава реакция от него.

Според създателя на Concept One Мате Римац обаче именно опита на Хамънд да завие с прекалено висока скорост е довел до поднасянето и системите на автомобила не са могли да реагират адекватно и навреме, за да предотвратят инцидента. Друго интересно изказване на водещия в интервюто е, че е усетил сериозната травма в крака си още докато се е търкалял по склона и веднага е помолил притеклите се да го спасяват да го изтеглят за ръцете, а не за краката.

Унищоженият Rimac Concept One е един от осемте създадени до момента, като производителят им планира построяването на 200 машини. Очевидно е, че огромен процент от наличния състав е унищожен при катастрофата, но пък от друга страна целият свят научи за съществуването на този спортен автомобил. А това е поредното доказателство, че няма лоша реклама, стига да не ти сбъркат името. Освен това със сигурност ще видим епизода с машината някъде във втория сезон на The Grand Tour, защото към момента на катастрофата снимките вече са били приключили.

Тези от Вас, които искат да изгледат цялото интервю с Хамънд и Римац, могат да го направят в сайта drivetribe.com.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:37 2
+ 0
- 0
sffsdf26601

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:32 1
+ 0
- 0
sffsdf26601
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.