25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Кои са 11-те най-известни автомобила в киното? (Видео)

Едва ли ще е особено оригинално, ако кажем, че за някои хора колите са много повече от средства за придвижване. Въпреки това, няма как да се предпазим от това клише, особено когато говорим за колите, участвали в известни филми. Те са пълноправни герои в сюжета и без тях никой не би могъл да си представи историята. Колите във филмите са култ, а ние ви представяме 11 от най-култовите. 

Елинор (“Да изчезнеш за 60 секунди“)

Никълъс Кейдж и Анджелина Джоли може и да направиха Елинор популярна за новото поколение от фенове на Mustang, но оригиналът е жълтият жребец на снимката, който е произведен през 1973 г.



Lotus Esprit (“Шпионинът, който ме обичаше“)

По принцип колите не се разбират с дълбоката вода, но когато стане въпрос за Джеймс Бонд, принципите не важат. Неговият Lotus Esprit се превръща в подводница и до ден-днешен се смята за една от най-впечатляващите автомобилни трансформации.



Ferrari 250 GT California Spyder (“Почивният ден на Ферис Бюлър“)

Ако искаш да избягаш от училище и да отидеш да гледаш филм, едва ли има по-добра кола за целта от Ferrari 250 GT California Spyder. Ако имате такава възможност, задължително го направете точно с тази кола. Като в „Почивният ден на Ферис Бюлър“.



Pontiac Trans Am (“Смоуки и бандита“)

Днес в Джорджия човек може да си купи колкото бира Coors поиска. Но през 1977 г. това не е било така, тъй като компанията не е продавала стоката си на изток от река Мисисипи. Транспортирането на 400 каси от ценната течност до Атланта не е било лесна работа, за което е трябвало да помогне Бо Дарвил – Бандита – и неговия черен Trans Am.




Ford Mustang GT (“Булит“)

За повечето автомобилни ентусиасти „Булит“ е най-добрият филм на Стийв Макуийн. В този филм са снимани много автомобилни легенди, а преследванията са смятани за едни от най-добрите в света на киното. В знак на почит към един от героите във филма – Mustang GT – от Ford пуснаха няколко специални изпълнения на актуалния си Mustang, наречени Bullitt.



Chevrolet 150 (“Two-Lane Blacktop“)

Да караш по емблематичния път „Route 66” в Америка и да се състезаваш в драг надпревари, в които залагаш колата си, е мечтата на голяма част от мъжкото съсловие. В този филм има всичко това, както и един Chevrolet 150 от 1955 г. Какво по-хубаво?

Dodge Challenger R/T (“Внезапно изчезване“)

Мисията на Ковалски е проста. Той трябва да кара бял Dodge Challenger R/T от Денвър до Сан Франциско. Разбира се, като във всеки хубав филм, има и доста усложнения. „Внезапно изчезване“ се върти около този Dodge и нищо друго.



Herbie (“Хърби, бръмбарът на любовта“)

Невъзможно е да говорим за автомобилите в киното и да не се сетим за този Volkswagen Beetle. Дори хората, които не харесват автомобилите, обичат „костенурки“. Част от този култ дължим на главната роля на Хърби в „Хърби, бръмбарът на любовта“.

DeLorean DMC-12 („Завръщане в бъдещето“)

Ако не беше този филм, DeLorean DMC-12 едва ли щеше да е толкова търсен сред колекционерите в момента. Благодарение на Док Браун и Марти Макфлай обаче, проваленият суперавтомобил на Джон Делорийн се превръща в една от най-известните машини.

Toyota Supra („Бързи и яростни“)

През 2001 г. никой нямаше ни най-малка представа, че този филм ще се превърне във влиятелна поредица. Нямаше как и да знаем, че Пол Уокър ще загине нелепо при инцидент с Porsche Carrera GT и няма да успее да довърши започнатото. Никога обаче няма да забравим паметната „дръпка“ между Supra-та на Брайън О'Конър и Charger-а на Дом Торето.

Бъмбълбий (“Трансформърс“)

Поредицата „Трансформърс“ на Майкъл Бей e един голям микс от футуристични машини, биещи се роботи, експлозии, каскади и сексапилни женски тела. Тези филми обаче са виновни и за това вече всички да се обръщаме към жълто-черния Chevrolet Camaro с името Бъмбълбий. От Chevrolet дори направиха специална версия Bumblebee Edition.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 2
+ 0
- 0
sffsdf16847

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:04 1
+ 0
- 0
sffsdf16847
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.