28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Пет модела коли за бягащите от Тръмп в Канада

Световната новина на деня, седмицата, месеца, може би годината и десетилетието безспорно е избирането на Доналд Тръмп за 45-ият президент на САЩ. Ексцентричният милиардер ще застане начело на най-мощната икономика в света и подобно на крайните реакции след избори в България, много хора в САЩ се заканват, че ще емигрират от възмущение. Както вече Ви разказахме, в последните дни рязко е увеличено търсенето в Google от САЩ на варианти за емигриране при северните съседи.

Ако приемем, че желаещите наистина да напуснат страната се отправят към най-логичната дестинация - Канада, то там те ще могат да открият няколко модела автомобили, които не се продават в САЩ. Ето кои са те:

Nissan Micra

Малката Micra едва ли би се превърнала в любимка на САЩ, дори да се продаваше там и при все цената си, започваща от 7500 щатски долара. Моделът дори има едномарков шампионат - Nissan Micra Cup. Колата е хечбек, което е доста полезно в Канада, където може да се наложи новите заселници да превозват кучешки впряг в багажника.

Kia Rondo

Ако този впряг обаче е повече от едно куче, то Micra-та няма да свърши работа и може да се наложи емигрантите да обърнат внимание на автомобили като Kia Rondo. Тя може да вози до седем души, прилича на мини ван, но е по-малък и със сигурност би побрал няколко породисти хъскита. Цената и варира между 16 000 и 25 000 долара и може да бъде оборудвана с практически почти всички възможни екстри - от кожен салон, през навигация и парктроник.

Mazda 5

Ако не харесват Kia, новите "канадци" могат да се обърнат към почти същия автомобил, но с марката Mazda и нейния модел "5". Тя предлага малко по-малко място, както в багажния отсег, така и за пасажерите, но компенсира с прекрасна динамика и управление. Освен това ценовият диапазон отговаря напълно на този на Rondo.


Mercedes-Benz B-Class


Може би някои от бягащите от Тръмп ще имат пълни джобове и няма да желаят да се занимават с азиатски четириколесни. Пред тях има и трети вариант в този сегмент, а именно B-Class. Той разполага с място за петима пасажери и още по-малък багажник, но качествата на "германеца" са от съвсем друга галактика - от динамика до комфорт. Впрочем, това се отнася и за цената, която започва от 24 000 щатски долара.

Mitsubishi Lancer Sportback

Може би пък новодошлите ще искат нещо по-забавно и по-динамично, като например Mitsubishi Lancer Sportback. Двулитров, атмосферен, бензинов рай за всеки собственик. Да, едва ли ще е подходящ за семейство, но пък със своята динамика и 710-ватова аудио система в линията GT (струваща 19 000 щатски долара). Базовата версия обаче стартира от 16 000. Единственият недостатък и то необичаен, е липсата на задвижване на четирите колела при Sportback. Но пък... затова ви е кучешкия впряг.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:01 1
+ 0
- 0
sffsdf18232
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.