24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Презентация на армейски УАЗ пред Путин с яка издънка (видео)

Руският президент Владимир Путин бе неприятно изненадан, след като дръжката на вратата на чисто нов армейски УАЗ Патриот се счупи пред очите му. Неприятната случка стана по време на презентация на военни машини пред медиите в резиденцията на руския главнокомандващ в Сочи.

Камерата на руската медия LIFE улови на камера огромната издънка, при която, генералът от руската армия Александер Шевченко опитва да отвори вратата на армейската джипка, но дръжката остава в ръката му. Висшият военен небрежно захвърля парчето в салона, като се опитва да напипа лостчето за отваряне от вътрешната страна на вратата. В това време, Владимир Путин започва да се подсмихва, но сме повече от сигурни, че далеч не му се струва забавно, а просто прикрива раздразнението си.

След като не успява да се справи с предната врата, генерал Шевченко услужливо се сеща да отвори задната, но видимо руският президент вече е загубил интерес към джипката. Така, високопарната презентация на водеща армейска техника се превръща във водещ медиен гаф.

Какви са изводите от клипчето? Според нас са поне три: 1)Руското автомобилопроизводство все още е на светлинни години от западноевропейското, но по-притеснителното е, че в случая става въпрос за паянтово изработена военна машина. 2) Владимир Путин за пореден път успя да се овладее при пореден такъв гаф като профи. 3) Големият губещ в тази ситуация май е Шевченко, който ако не нова работа, то спешно е трябвало да си потърси ново бельо... Ето и клипчето:

Това не е първият подобен случай, в който, замислена като грандиозна, презентация на руски автомобил се проваля в присъствието на медиите и Владимир Путин. По подобен начин през 2011 година, при презентация на новата тогава Лада Гранта последваха два фала. Първо, руският държавен глава, както и други височайши гости се бориха близо минута за да отворят багажника на седана, а след това, президентът дълго време не успя да стартира двигателя. Вижте и тази ситуация:



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:21 7
+ 0
- 0
sffsdf11092
+ 4
- 1
махни - президента отишъл на крака да им прави реклама на продукцията и те пак всичко прецакват. Russia my love! х(

Рейтинг :
14.05 2016 в 11:01 5
+ 6
- 8
Предната врата не може да се отвори и е блокирана, докато двигателят работи.... Много добре са го направили руснаците.

Рейтинг :
14.05 2016 в 00:22 4
+ 6
- 5
Безаналогова техника, не ще и дума ахахахаха :-D
+ 10
- 1
Функция "Антиугон" :-)
За танковете поне прочетете Виктор Суворов :-)
+ 20
- 1
Ама пък никой не може да каже че в Уляновск не почитат традициите.
+ 31
- 7
Рашняците в някои случаи са скарани тотално с техниката, просто не ги бива да дават разномерно качествена продукция. Вероятно всяко 10-то изделие им е брак. Очевидно разчитат повече на количество, отколкото на качество.

През ВСВ перодът на експлоатация на техния прочут за времето си танк Т-34 е бил около 2 седмици, преди да се повреди или немците да го подбият.

Омерзен съм.
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.