25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това са 7-те най-шантави улици в света

Снимка: Eli Duke/Flickr

Какво пък може да е толкова интересно относно една улица? Прав асфал, маркировка и това е. Все пак има и изключения, които си струват да се видят, а защо не да се минат с кола. Ето седем такива странни улици, отличаващи се от всички други.

1. Стейт стрийт (Вирджиния и Тенеси, САЩ)

Няма грешка в скобите, защото тази улица наистина се намира в два щата. Прескочете двойната жълта маркировка и минавате в друг щат. Но пък не е нищо особено за шофиране. 

2. Ебенезър плейс (Шотландия) 

Тесни улици бол - в повечето градове с наистина старо строителство можете да се натъкнете на такива, но за най-късата в света трябва да отидете чак до Шотландия. Там се намира Ебенезър Плейс и няма да ви е трудно да изминете цялата, защото от начало до край тя е само 206 см. Търсенето с навигация също не е сложно, тъй като има само един адрес - №1.

3. Нуеве де хулио (Аржентина)

Изграждането на Авенида Нуеве де хулио или Авеню 9 юли е отнело почти половин век, но още от откриването през 80-те това е най-широкият булевард в света - цели 100 метра. 

4. Болдуин стрийт (Нова Зеландия)

Няма фотошоп или игра с ълъга на заснемане, тази улица наистина е толкова стръмна. Всъщност с наклон от 35% това е най-стръмната в света, по която можете да минете с кола. 

5. Ломбард стрийт (Сан Франциско, САЩ)

Снимана отгоре улица Ломбард изглежда като недомислица, но за криволиченето има причина. Сан Франциско е известен със стръмните си улици и при първоначалното изграждане Ломбард стрийт наклонът й бил  27%. Вместо да продължат като новозеландците, строителите добавят осемте завоя, сваляйки го до по-поносимите 16% за 400-метровата отсечка. 

6. Маеклонг (Тайланд) 

Маеклонг не е просто обикновена улица, а цял пазар, по неясна причина съсредоточен точно около влакови релси. Не можете да минете с колата си, но като пешеходец човек може да се наслади на странната гледка как при чуване на сирената на наближаващия влак всички търговци се раздвижват, за да приберат сергиите си само толкова, колкото той да може да мине. 

7. Магическото кръгово движение (Англия)

И на най-простото кръгово движение се намира някой невнимателен шофьор, който да отнеме предимство, но пред водачите в Суиндън, Англия стои предизикателство от съвсем друг калибър. В т.нар. Магическо кръгово се вливат пет булеварда, след което трафикът минава през пет малки кръгови, наредени около централното голямо такова. Странната конфигурация позволява на колите в малките кръгове да се движат по часовниковата стрелка, докато около централното се кара в противоположна посока. 


 



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:48 1
+ 0
- 0
sffsdf24538
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.