27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

15 коли, които очакваме с нетърпение

Дори с все по-явното навлизане на автономните коли на дневен ред, остават някои машини, които да разтуптят сърцата на всеки, които обича сам да кара автомобила си. Ето и 15 от най-очакваните такива:


Ford GT

Новият Ford GT грабна вниманието на всички, когато бе представен на автоизложението в Детройт през 2015 г. Сега, само година преди да се появи по пътищата, ни остава да се надяваме, че ще достойно продължение на знаменитото име. 

Aston Martin DB11

След като финансови трудности принуждаваха Aston Martin да продължават да изстискват докрай DB9, най-накрая настъпи момента, в който англичаните да заменят остаряващата платформа. Новият DB11 не само изглежда добре, но и със сигурност ще е се движи така. На мястото на атмосферния V12 идва агрегат със същия брой цилиндри, но с добавени два турбокомпресора и впечатляващите 600 к.с.

Fiat 124 Spider Elaborazione Abarth

Mazda MX-5 неслучайно е най-продаваният роудстър на всички времена. Но крайният резултат е още по-добър, когато на базата на същата кола добавите италиански стил и мотор. С други думи така се стига до Abarth версията на Fiat 124 Spider, която звучи направо страшно. 

Koenigsegg Regera

Последното творение на Koenigsegg е невъобразимо интересно. Не само, че с комбинацията V8 плюс електромотори с 1800 коня може засрами кажи-речи всичко останало, ами шведската хиперкола няма скоростна кутия. 

Alfa Romeo Giulia 

Въпреки изпълнената с несполуки история на Alfa Romeo, новата Giulia ни кара да затаим дъх. Освен, че има страхотна визия, във вариант Quadrifoglio италианската кола вече се доказа като най-бързия седан на Ринга. Нищо чудно Giulia да успее да възстанови честта на Alfa.

Lexus LC500

Мислите, че Lexus правят само скучни коли? Сега погледнете LC500. Спортното купе с близо 470 коня доказва, че японците все пак умеят да изненадват.

Morgan EV3

Електрическата триколка е странна модерна трактовка на оригиналния 3 Wheeler, която все пак запазва ретро усещането на бензиновия Morgan. Можем да предположим, че ще е повече от забавна за каране.

Jeep Wrangler Pickup

След години загатване и прототипи, Jeep най-накрая се решиха да наистина да добавят пикап вариант към новото поколение Wrangler. Едва ли има думи, които да опишат колко очаквана е тази кола. 

Porsche Mission E

Винаги е малко притеснително когато голям производител се насочи към нова технология. Такъв бе и случаят с Porsche, но за щастие немците не само успяха да опровергаят всички съмнения, а и показаха истински вълнуваща машина.

Honda Civic Type R

След години в грешната посока, Honda отново хвана правилния път и ще зарадва любителите със страшната Type R версия на новия Civic. Всички тръпнат в очакване на завръщането на спортния хечбек, който може да се противопостави на Focus RS.

Tesla Model 3

Дали наистина Model 3 ще превърне електромобилите част от ежедневието ни? Бюджетната Tesla може и да е с разумна цена, но трябва да направи много, за да премине поставената от Model S и спорните й вариации висока летва.

Bugatti Chiron

Bugatti бяха изправени пред почти непосилната задача да надминат по някакъв начин Veyron, но сякаш наследникът Chiron съумя да го направи. Максималната скорост може и да е ограничена до "само" 420 км/ч, но с това настрана новият автомобил е по-пъргав и бихме казали доста по-привлекателен. 

Chevrolet Camaro ZL1

Старият ZL1 има отличен двигател, но шасито му наистина го дърпа назад. Заместващия го нов модел коригира това, като комбинира двигателя от Cadillac CTS-V и Alpha платформата на настоящото Camaro. 

Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT е първата истинска спортна кола на производителя от десетилетия насам. Немският автомобил не е никак бавен и във вариант GT S, но с очаквания GT R Mercedes наистина ще могат да притеснят Porsche 911 GT3.

Renault Alpine
 
Макар и засега да сме виждали възраждането на Alpine само на концептуално ниво, производството на френската кола наближава и поражда само положителни асоциации. Купето със средно разположен двигател е един от най-очакваните нови модели. 


Рейтинг :
09.09 2023 в 06:24 1
+ 0
- 0
sffsdf9604
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.