19 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Електрическият Kia Soul вече е с повишен пробег

Батерията на KIA Soul EV 2018 e с увеличена енергийна плътност и капацитет за съхранение на енергия, което ще осигури 18% по-голям пробег до 250 км с едно зареждане. За по-добра ефективност, моделът е оптимизиран с аеродинамична предна решетка и подобрена регенеративна спирачна система.

2018 KIA Soul EV е един от поредицата нови модели, които КИА планира да лансира до края на годината, заедно с плъгин хибридите Niro и Optima комби. Целта на компанията е до 2020 г. да подобри с 25% горивната ефективност на моделната гама, спрямо нивата от 2014г.

Новият КИА Соул EV е оборудван със захранващ блок с литиево-йонна батерия с по-голяма енергийна плътност. Броят на литиево-йонните полимерни елементи е увеличен от 192 на 200, докато комбинацията от електролити е оптимизирана. В резултат, напрежението на захранващия блок нараства от 360 на 375 V, а общата мощ от 27 до 30 kWh.

Модулът, който управлява мощността на захранващия блок (EPCU) разполага с модифициран DC/DC конвертор, който гарантира по-ефикасно преобразуване на енергията от клетките на батерията. Инженерите на модела позиционират осъвременения захранващ блок с батерията под задните седалки без това да променя размерите на интериорното пространство.

Soul EV 2018 запазва дизайна си, но с рестилизирана, аеродинамична предна решетка с цел по-добра ефективност. Електромобилът е оборудван с гуми Michelin с ниско съпротивление при търкаляне, които допълнително спомагат за увеличения пробег. Спирачките са снабдени с по-здрави пружини, които не оказват влияние върху ефективността на регенеративната спирачна система, която запазва 12% от кинетичната енергия на автомобила и обратно зарежда батерията при спускане по инерция или спиране. Водачите могат да избират между регенеративните режими: ‘Drive’ или ‘Brakes’ при изключен или включен еко режим.

Електромобилът разполага с информационно-развлекателна и навигационна система, които информират клиентите за статуса на батерията, разстояние до изчерпване на батерията и възможност за търсене на най-близката станция за зареждане. Развлекателната система предлага Android Auto и Apple CarPlay като стандарт, което позволява интеграция със смарт телефони и достъп до приложенията на Google и Apple.

За първото тримесечие на 2017 г. продажбите на модела нараснаха с 28%, а Kia Soul EV 2018 ще се предлага на българския пазар от юни 2017 г.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:47 1
+ 0
- 0
sffsdf25133
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.