28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Иновативен филтър пази дизеловите двигатели от картерни газове и маслени пари

С постоянното затягане на законите относно изпускане на вредни газове, автомобилните конструктори трябва стриктно да следят емисиите на автомобилите си. Част от тези закони задължават част от изгорелите газове да се връщат обратно в цилиндрите, в това число и тези, които са останали извън сегментите на буталата.

При дизеловите двигатели и турбо-моторите, газовете, които са останали извън камерата, могат да се увеличат ако двигателите имат проблем с вакуумните пътища или помпи, както и пробиви в турбопътищата.

Flashlube Catch Can Pro е качествен филтър за картерни газове, който защитава двигателя, филтрирайки конденза от въздуха, влязъл през всмукателя. Сместа между картерни пари и конденз често предизвиква наслагване на нагари, които пък водят до загуба на мощност, повишен разход на енергия и преждевременно счупване на двигателя.

Филтърът е проектиран със специални клапани, които гарантират, че в двигателя няма да се създаде свръхналягане на маслото. Самото тяло на филтъра е с размери 146 х 116 х 137 мм.

Catch Can Pro на Flashlube е проектиран в отговор на законодателството и е предназначена за модерни двигатели. Той спира отделянето на маслени пари или двигателни газове да изтичат в атмосферата, като ги улявя и ги нагнетява в горивната камера. Ако този процес бъде извършен директно посредством директна (нефилтрирана) връзка, има голям риск от нагари по компонентите от всмукателния тракт, EGR-капаните, интеркулера и т.н., което ще предизвика загуба на мощност и ефективност и скъпи повреди. Catch Can Pro ефективно филтрира газовете и предпазва двигателя и компонентите му от оксидиране.

Ето и едно кратко видео, което показва общите принципи на филтъра:

Ще го познаете по компактния му размер, големите входящ и изходящ отвори и здравото полимерно тяло. Същият материал се използва в двигателния отсек на почти всеки лек автомобил. Catch Can Pro впечатли назначените от законодателите технически лица с действието си - предпазване на двигателя от вакуум и налягане. Филтърът е заменяем и има възможност да филтрира 250 литра гориво в минута, независимо, че по технически характеристики максимумът му е 100 литра в минута.

Flashlube Catch Can Pro се предлага у нас на цена от 300 лв. от официалния представител на газовите уредби Romano и компанията Flashlube, позната ни с иновативната смазка за двигатели, работещи на пропан-бутан и метан. Повече информация за продукта може да получите на тел. +359 885 07 55 44

рекламна публикация



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27037
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.