28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Jaguar Land Rover дава нов живот на батериите от електромобили

Jaguar Land Rover е официален партньор с Pramac, световен лидер в енергийния сектор, за разработване на преносим порт за съхранение на енергия с нулеви емисии, захранван от използвани батерии на електромобила Jaguar I-PACE.

Наречена Off Grid Battery Energy Storage System (ESS), технологията на Pramac – която включва литиево-йонни клетки от батерии Jaguar I-PACE, взети от прототипни и инженерни тестови автомобили, доставя мощност с нулеви емисии, когато достъпът до мрежовото захранване е ограничен или недостъпен.

Партньорството е първото в плановете на Jaguar Land Rover за създаване на нови бизнес модели. Като част от Reimagine стратегията за нулеви въглеродни емисии до 2039 г., компанията ще стартира програми, които осигуряват втори живот и други приложения за батериите на електрическите модели.

Батериите на Jaguar Land Rover могат безопасно да бъдат използвани в множество ситуации с ниска енергия, след като състоянието на батерията падне под изискванията на автомобила. Захранването с употребявани батерии като съхранение на възобновяема енергия, може да надхвърли 200 гигаватчаса годишно до 2030 г., създавайки глобална стойност над 30 милиарда долара.

Системата има капацитет до 125 kWh – повече от достатъчно, за да зареди напълно изцяло електрическия SUV I-PACE на Jaguar или за захранване на стандартен семеен дом за една седмица. Pramac директно използва повторно до 85% от акумулаторната батерия, доставена от Jaguar Land Rover в устройството за съхранение, включително модули и окабеляване. Останалите материали се рециклират обратно във веригата за доставки.

Зареждан от слънчеви панели, уредът се състои от акумулаторна система, свързана с двупосочен преобразувател и свързани системи за управление на контрола. Модулите са оборудвани с връзки за зареждане на електрически превозни средства (EV) тип 2 с динамично управление и мощност до 22 kW AC.

Off Grid Battery ESS също ще бъде разположен в най-големия в света Jaguar Land Rover Experience Center в Йоханесбург, Южна Африка – за да помогне на обекта да се справи с непостоянното захранване от електрическата мрежа.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:05 2
+ 0
- 0
sffsdf39031
PaullaHub
Рейтинг : 905
25.05 2022 в 12:58 1
+ 0
- 0
Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.