19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Jaguar Land Rover представи безпилотния Project Vector

Jaguar Land Rover представи нов концептуален автомобил Project Vector, който е част от мисията им 'Дестинация Нула' (Destination Zero). Чрез този проект компанията показва своята визия за автономно, електрическо и свързано бъдеще на мобилността.

Мисията на Jaguar Land Rover 'Дестинация Нула' е част от ангажимента на компанията да направи живота на обществото по-безопасен и здравословен, а околната среда по-чиста. Фокусът на компанията е върху постигането на бъдеще с нулеви емисии, нулеви инциденти и нулеви задръствания - чрез редица иновации в своите продукти, услуги и съоръжения.

Концепцията Project Vector представя усъвършенствана, гъвкава, многофункционална електрическа машина от бъдещето като следващ етап за постигане на поставените цели.

По време на официалното представяне на автомобила главният изпълнителен директор на Jaguar Land Rover, проф. сър Ралф Спет, сподели: „Jaguar Land Rover разбира тенденциите, които се формират в съвременните общества. Project Vector представя компанията като лидер в иновациите за постигане на мисията ни - живота на нашето общество да бъде по-безопасен и здравословен, а околната среда по-чиста. В рамките на този проект ние работихме съвместно с най-ярките умове в академичните среди, за да създадем свързани системи за мобилност - основни градивни елементи на 'Дестинация нула'. Project Vector със сигурност е една иновативна стъпка напред, необходима за постигане на нашата мисия.”

Компактната супер кола от бъдещето е с дължина само четири метра и е проектирана за градски условия, а всичките компоненти на батерията и задвижващия механизъм са събрани в долната част на автомобила. Купето позволява конфигуриране на места за лични нужди, както и дори възможност за комерсиални дейности, като доставки на продукти.

Идеята за Project Vector идва с целта да се повиши качеството на живот в градска среда. Проектът е разработен в Националния център за иновации в автомобилите, за да може академични и външни партньори да следят процеса на работа отблизо.

Автономният автомобил ще обърне внимание и на други проблеми свързани с мобилността - от това как клиентите се свързват с услугите за мобилност, до инфраструктурата, която е необходима, за да могат да се ползват електрическите коли в нашите градове.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:11 1
+ 0
- 0
sffsdf36642
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.