25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nissan Leaf All Terrain се пуска в приключението Mongol Rally (видео)

Mongol Rally е епично приключение с благотворителна цел, което се провежда от 2004 година насам, като предлага на участниците си над 15 000-километров пробег от Лондон до невероятните степи на Монголия и Русия. Идеята на пътешествието е да се участва с компактни автомобили, а най-важната задача пред участниците е да съберат минимум 1000 британски паунда за благотворителност.

Тази година, за пръв път в Mongol Rally ще вземе участие и електромобилът Nissan Leaf. Модифицираният Leaf AT-EV (All Terrain Electric Vehicle) е първото електрическо возило, заставащо на старта на приключението. Машината е базирана на стандартната версия Acenta, с 30-киловатчасова батерия, но е получила сериозна подготовка от британската инженерингова компания RML Group.

Екологичният Nissan Leaf AT-EV ще трябва да преодолее не по-малко от 16 000 километра през лятото по маршрута на Mongol Rally 2017. За да са сигурни, че електричката ще може да се справи с големите разсотяния и най-вече с разбити и дори липсващи пътища, от RML са сложили джанти Speedline SL2 Marmora, на които са качени гуми за макадам Maxsport RB3. А заради оф-роуд препятствия като локви, камънаци и дупки, инженерите са поставили допълнителни метални защити под купето, усилени спирчаки със защитени маркучи и големи калобрани.

Тъй като Leaf е относително компактен автомобил, инженерите са добавили допълнителен експедиционен багажник на покрива, на който да се събере необходимия за експедицията багаж, плюс резервни гуми. Отпред на багажника е монтиран масивен LED бар, който да осигури идеална осветеност при пътуване и в най-големия мрак сред пущинаците.

Освен промените по екстериора, от RML Group са пипнали и по вътрешността на електромобила. Така, Nissan Leaf All Terrain се е освободил от задните седалки и колани, което е намалило теглото му с 32 килограма, а целият под е облицован с лесно почистващи се гумени панели. Екипажът разполага със сериозен медицински кит, както и мощен пожарогасител, ако стане някоя беля.

Стартиращото на 16 юли Mongol Rally 2017 е приятен начин за сбогуване с настоящото поколение Nissan Leaf, чието второ поколение ще дебютира през есента. Идеята да се промотира електромобила в епичното пътешествие е на "адвокатите на електромобилите" от Plug In Adventures.

Вижте електромобила в екшън във видеото под новината:

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:49 1
+ 0
- 0
sffsdf24124
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.