20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Обновената Tesla Model S ще видим на Electro Mobility Expo 2018

Макар и често критикувани заради смелите си медийни кампании, Илон Мъск и Tesla отдавна са синоними на визионерство и иновации, които променят света. Tesla Roadster дори полетя в космоса, за да покаже безкрая на футуризма в мобилността.

Но от самото си създаване Tesla бе налаган като най-добрият електрически автомобил. Превърна се в еталон за пробег сред електромобилите, а след това и във флагман за ускорението и по-бързото зареждане на батериите, за да подготви целия комплекс от услуги и инфраструктура, оформящи транспорта на бъдещето. И когато редица други автомобилни производители също набраха скорост и предложиха не по-малко ефективни и по-евтини алтернативи, Tesla извади нов коз – настани лукса на премиум сегмента в електрическите автомобили.

Един от най-атрактивните автомобили във високия клас - Tesla Model S 75D, модел 2018 е вече в България и ще може да бъде видян на първото електромобилно изложение у нас - Electro Mobility Expo 2018. Автомобилът, който Top Rent A Car ще покаже от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall е с изящна визия и задвижване на 4-те колела с два електромотора.

Максималната скорост от 225 км/ч и големият му пробег - до 500 км с едно зареждане - правят този електроавтомобил наистина уникален. От Tesla обявиха в средата на миналата година, че плaниpaт cepия oбнoвлeния нa Моdеl Ѕ и Моdеl Х, c ĸoитo aвтoмoбилитe щe cтaнaт oщe пo-бъpзи. И резултатът е налице - електродвигателят е с впечатляващата мощност от 332 к.с. и ускорява до 100 км/ч само за 4.4 секунди.

Освен луксозният салон, удобства и редица улеснения при шофиране, в които ще се уверите сами, в модела има внедрени редица системи за сигурност. Електрическото задвижване на Tesla S е разположено под алуминиевата клетка на автомобила в собствена подрамка, което намалява центъра на тежестта и минимизира риска от преобръщане. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, за да защитят пътниците и същевременно подобряват здравината и устойчивостта на покрива. В случай на авария, шест въздушни възглавници предпазват пътниците отпред и отзад, а източникът на електрозахранване с високо напрежение се изключва автоматично.

Top Rent A Car ще покажат на Electro Mobility Expo 2018 още един електрически автомобил – двуместният Renaut Twizy. Това е машина с революционен дизайн, създаден за града. За него казват, че дава свобода, защото никога няма да се чудите къде да паркирате, а вратите тип „крила“ се отварят вертикално, за да направят паркирането още по-лесно. Симпатичният градски мъник с автоматична скоростна кутия развива максимална скорост от 80 км/ч и може да измине между 50 и 100 км с едно зареждане на батерията.

Като говорим за градски електромобил, не можем да пропуснем Volkswagen e-up! - „детето чудо“ на електромобилността, който също ще бъде изложен в Sofia Ring Mall. Вече година над 50 автомобила от модела кръстосват улиците на София с услугата за споделена мобилност на Spark - Your electric drive. Е-up! ускорява за 12.4 сек. до 100 км/ч, а максималната скорост достига 130 км/ч. С едно зареждане на батерията се изминават до 160 км, а време за зареждане зависи от зарядната станция - от 4-6 часа на AC 3,6 kW до едва 30 минути на DC 40 kW.

Electro Mobility Expo 2018, което ще се проведе от 13 до 16 септември в столичния "Ринг мол", e първото специализирано изложение за електромобили в България. Събитието е под патронажа на министъра на околната среда и водите Нено Димов, като включва 4-дневна специализирана изложба, еднодневна интегрирана конферентна сесия, тест драйв и демонстрации.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf33006
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.