29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Peugeot и Citroen разкриха реалния разход на моделите си

Групата PSA и двете неправителствени организации „Транспорт и околна среда“ (T&E - Transport & Environment) и „Франция, природа и околна среда“ (FNE - France Nature Environment) обявяват разхода на гориво за автомобилите Peugeot, Citroën и DS, измерен при реална употреба.

Тези резултати са получени в резултат от тестова процедура, определена с неправителствените организации „Транспорт и околна среда“ (T&E) и „Франция, природа и околна среда“ (FNE), и са преминали одит от Бюро Веритас. Този надежден и възпроизводим протокол позволява измерването на разхода на гориво при реална употреба от клиентите на PSA.

Процедурата е базирана на европейския проект „Емисии при реални условия на шофиране“ (RDE) и измерването на разхода на гориво се осъществява чрез преносимо оборудване, инсталирано в автомобила. Бюро Веритас, независим световнопризнат орган, е гарант за изпълнение на процедурата при строго определени условия, като удостоверява истинността и целостта на резултатите.

Измерванията бяха извършени в отворени за движение публични пътни участъци (25 км в градска среда, 39 км извънградска среда и 31 км на магистрала) при реални условия на шофиране (използване на климатик, с товар и пътници, при наклон и т.н.).

Получените измервания са сравними с тези на клиентите на PSA (получени от независимите клиентски анкети). Те показват надеждността на научния подход на „Транспорт и околна среда“ (T&E) и „Франция, природа и околна среда“ (FNE), който дава резултати, представителни за типичния водач.

Вижте точните показатели, както следва:

PEUGEOT

CITROEN

DS

През ноември 2015 г., групата PSA взе решение да постави началото на един уникален подход на прозрачност към своите клиенти, като публикува разхода на автомобилите си при реална употреба. Това е първата подобна инициатива в световен мащаб за автомобилната индустрия.

В края на 2016 г. марките Peugeot, Citroën и DS ще създадат на интернет страницата си симулатор, който ще позволи на клиентите на марките да предвидят консумацията на техния автомобил спрямо начина на управление и употреба от водача (смесен разход/градски условия/извънградски/магистрала, натовареност на автомобила…). По същото време в мрежата ще бъде пуснато и приложение за еко шофиране, което ще даде възможност на клиента да управлява разхода на гориво.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:15 1
+ 0
- 0
sffsdf13607
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.