19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Scania: към устойчивост и нулев въглероден отпечатък

Централният офис и всички производствени обекти и местните подразделения на Scania по целия свят спряха работа за един час, за да проведат обучение за влиянието на климатичните промени и устойчиви операции за 52 000 служители на компанията.

„Ние вярваме, че увеличаването на знанията за изменението на климата е от решаващо значение, за да можем да постигнем целите на споразумението в Париж“, казва президентът и изпълнителен директор на Scania Хенрик Хенрикссон. „Денят на климата е поредна стъпка в едно пътуване, което предприехме преди няколко години. При подготовката за този ден, реакцията на служителите в нашата организация беше поразителен. Това показва, че насочването към устойчива транспортна система сега, което е настоящата глобална цел на Scania, идва от нашето наследство, култура и ценности", допълни Хенрикссон.

Как протече Деня на климата за Scania

Във всички офиси и подразделения на компанията в целия свят бе разпространен пакет за обучение на повече от 30 езика. В рамките на дискусията служителите научиха повече за изменението на климата и обсъждаха идеи и концепции за подобряване работата на Scania по устойчив начин, който да намали въздействието на компанията върху околната среда във всеки аспект от дейността й. Освен, че научаваме повече за пагубните последици от изменението на климата, мениджърите са се обърнали към служителите в съответните групи да предложат мерки, които могат да намалят климатичния им отпечатък на работното място в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Обещават, че ще се възползват от предложенията и ще реализират на практика част от идеите на хората от екипа, защото всички гласове на Scania е важно да бъдат чути.

„Убеден съм, че значително ще ускорим нашето пътуване за устойчивост. Подготвяйки се за това събитие, Scania е обучила около 2500 колеги от екипа си, за да ръководят тематични работилници на своите работни места. Независимо от скептицизма на обкръжаващата ни среда, ние в Скания България знаем, че това е бъдещето на модерния бизнес и ще създадем пример на работното място, който да пренесем в обществото", каза Петър Дончев - изпълнителен директор на Скания България. Според него ако Скания иска да остане актуална в бъдеще, промяната няма алтернатива. Затова и през октомври Скания България ще стартира най-мащабното Road Show за промотиране на чистите транспортни услуги. Обиколката ще премине под мотото „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“ и ще представи най-модерните тежкотоварни транспортни средства и автобуси на CNG в цялата страна.

„Ако не сме устойчиви, вече няма да сме привлекателни на пазара. Ето защо трябва да извършим тази трансформация, не само за да останем конкурентоспособни, но и защото трябва да поемем отговорност като компания, като социален гражданин, който сме и да бъдем част от трансформацията към по-устойчиво общество", подчерта още Петър Дончев.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:12 1
+ 0
- 0
sffsdf35985
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.