19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Renault показа почти сериен суперспортист Alpine Vision

Днес от Renault показаха новия си премиум спортен модел Alpine Vision, в почти серийни „дрехи”. За място на дебюта на възродената спортна марка, донесла много спортна слава в миналото бяха избрани пътищата, по които минава рали „Монте Карло“ и по-специално, прословутия и изпълнен със завои Кол де Турини – сцена за едни от най-известните постижения на марката в моторния спорт. 

Alpine Vision е предвестник на серийния спортен автомобил, който ще бъде представен в края на годината. Произвеждан в Диеп, Франция, бъдещият модел ще влезе в продажба през 2017, като това първоначално ще стане в Европа, а след това и в останалата част на света.

Спортният прототип е с нисък профил, заоблен капак на двигателя, двойни кръгли фарове и силно изразени задни калници, които се изострят към задната част, за да оформят издължена задница с хоризонтални задни светлини. Стреловидната „А“ емблема на марката е видима върху предните калници и двата профила на автомобила, заедно с по-фини препратки към легендарния A110 и други емблематични модели.

Диамантената шарка на джантите предполага елегантност и скорост, а в задницата са интегрирани въздуховоди в задните панели, които да улеснят охлаждането на двигателя. Издължените задни светлини включват характерния Х-образен светлинен подпис. По същия начин дизайнът на задното стъкло отдава почит към емблематичната форма, популяризирана в миналото от A110.

В интериора, акцентът е върху приборно табло, съставено от подлежащ на индивидуализация TFT дисплей под карбонов надвес. Типично в стила на предшествениците си, воланът е тънък с три лъча. Той е облицован с кожа, а на него е разположен бутон Sport, който би трябвал ода активира агресивен режим на движение. Предавките се сменят от пера, разположени от двете страни на волана. Централната конзола е разположена върху облицована с кожа алуминиева структура, вдъхновена от самолетен кокпит.

Все още няма официална информация относно задвижващата гама на бъдещия спортен модел Alpine, но според слухове, бегачката ще се предлага с 1,6-литров бензинов двигател, подобно на Clio RS. Агрегатът може да бъде напомпан до 1,8 литра и базово ще постига мощност от около 250 к.с. във върховата версия на модела, максималната мощност ще е дори над 300 „коня”. Най-вероятно задвижването ще е на задните колела, а тягата ще се предава към тях чрез 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

Ако новият спортен Alpine пожъне пазарен успех, ще последва цяла гама возила с новия бранд, включително и SUV.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:28 2
+ 0
- 0
sffsdf7145
Атанас Янев 17.02 2016 в 09:44 1
+ 6
- 1
Повод за гордост е че екстериорния дизайн на автомобила е със водещ дизайнер- българинът Деян Денков, работещ като екстериорен дизайнер във Renault.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.