20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

10-те коли с най-страхотни фарове

Колкото и малки да са като детайл, фаровете могат напълно да преобразят една кола. Затова и производителите се мъчат с идеи как да направят "очите" на своите автомобили по-привлекателни. Някои успяват, други не. По-долу ще видите моделите, при които опитите са били успешни.

Honda NSX

Изскачащи фарове. Това е достатъчно, за да харесате NSX. Оставете ползите за аеродинамиката настрана, механизираните светлини просто изглеждат готино, а в конкретния случай правят колата и доста елегантна.

Aston Martin V12 Vanquish

Aston е пленяваща марка не само защото прави бързи машини,а защото успява да комбинира спортните характеристики с нетипична за тях британска изисканост. Това е отразено и във фаровете на V12 Vanquish: изчистени, с проста форма, но същевременно адски красиви. 


Audi R8

Две неща грабват окото при R8: разположените зад вратите странични панели, особено когато са в различен цвят от купето, и LED дневните светлини. Макар да не е нито единствената, нито първата кола с диоди, спортното Audi ги показва в най-добрата им светлина.


BMW 5-серия

BMW не остават по-назад от Audi, що се отнася до дизайн на фарове. Баварците създават и затвърждават "ангелските очи", които носят едно от най-подвеждащите имена. Идеята е, че светлините са оградените от ореол, точно като главата на въображаемите небесни персонажи. Има логика, но все пак те изглеждат дяволско злобни.

Chevrolet Corvette Stingray 

Второто поколение на Corvette разбива предшественика си C1 като визия. Освен страхотните форми на купето и разделеното на две задно стъкло, Stingray има и прибиращи се фарове, които както вече обяснихме, са обективно готини. Chevy запазват фаровете от този тип чак до шестото поколение на Corvette, което получава по-скучни конвенционални такива. 

Citroen DS

DS e един от най-иновативните модели и въвежда при масовите автомобили технологии като дисковете спирачки и хидропневматично окачване на двете оси. Затова и фаровете му трябва да са на ниво. Модела от 1968 г. успява да постигне това със своите четири кръгли фара, които показват, че семплият дизайн може да е красив. Освен това вътрешните светлини се въртят задно с волана - нещо, което се среща основно в луксозни коли.

Pontiac GTO 

Бащата на американските мускулестите коли променя не само вижданията на хората за това как трябва да изглежда една мощна машина, но и колко интересни могат да бъдат четири фара. Разположените вертикално светлини не се задържат много дълго на предницата на GTO, но заслужават място в списъка.

Porsche 718

Porsche разглеждат дневните светлини по съвсем различен начин. Вместо да опашат фаровете на Boxster 718 с диоди, немците слагат по четири малки лампи, с които колата се отличава от всичко останало. 

Tucker 48

За следващата кола в списъка правим скок назад във времето до 1948 г., когато се появява Tucker 48. Направени са само 51 бройки, които имат не два или четири фара, като досега изброените автомобили, а само три. Още по-любопитно е, че средно разположената светлина се върти с волана за по-добро осветяване на пътя.


Volvo XC90

Завършваме с новото Volvo XC90, чиито светлини са не само злобни, а и носят възможно най-доброто име. Шведите са ги кръстили фаровете на популярния SUV "Чука на Тор".  





Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.