29 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

6 места, на които трябва да карате през живота си

Надали има някой, който обича миризмата на бензина и същевременно не обожава криволичещите пътища. Малко неща носят удоволствието, което може да достави карането по пуст път с изваяни завои. Няма значение дали просто ще минете внимателно с приятна музика за фон или концентрирано ще се целите към перфектната линия за всеки завой.  В този ред на мисли има места на света, които автоманиаците трябва да се постараят да посетят поне веднъж през живота си.

Проходът Гримзел, Швейцария 


Разположеният в Швейцарските Алпи проход крие една от най-изумителните отсечки асфалт, по които можете да минете с колата си. Макар и да е дълъг само 38 км, криволичещият път се издига до 2165 м надморска височина. Именно заради равнището преминаването типично е невъзможно между октомври и май, когато снегът е покрил всичко. 

Магистрала "От море до небе", Канада


Крайбрежната магистрала се проточва в продължение на 400 км в Западна Канада. Това означава, че човек има предостатъчно време, за да се наслади на всеки завой. Друг бонус е, че пътят е отворен целогодишно, макар и в определени моменти от годината променливото време да носи мъгла и да разваля донякъде изживяването. 

Магистрала 1, САЩ

Калифорнийската магистрала 1 се вие по крайбрежието на Тихия океан в продължение на около 150 километра. Няма нужда да се насилвате, природната красота ще ви накара да се забавите, да се огледате и да подишате свеж океански въздух. Има и вариант да отбиете за кратка разходка по плажа. Лятото логично носи най-доброто време, но заедно с него пристигат и много ентусиасти с кемпери, които задръстват пътя. 

Медния каньон, Мексико

Не се знае точно колко дълга е пътната мрежа в разположения в северната част на Мексико каньон, но според някои тя достига близо 2400 км. С други думи ще трябва да отделите поне седмица. За разлика от другите места в списъка, мексиканският каньон не се ограничава само с гладък асфалт, бъдете готови и за каране по черни пътища. Най-удачно е да се посети през зимата, когато температурите са по-поносими.

Планината Фуджи, Япония

Спускащите се около Фуджи пътища предлагат серпентина след серпентина, където да поработите върху уменията си по едно не съвсем древно японско изкуство - дрифта, разбира се. Именно по тези пътища много от големите имена в спорта са се изградили като такива. Не си падате по димящите гуми? Няма проблем. Отидете между юли и август и ще можете да се порадвате на цъфтящите японски череши. 

Остров Ман, Великобритания

Няма нужда от много обяснения. Не сте вързани към определен маршрут, разбира се, но ще имате възможността да минете по трасето на Isle of Man TT. Какво по-радващо от това? Най-доброто време да посетите острова е лятото, когато времето е топло, а тълпите са се разотишли. Рейтинг :
09.09 2023 в 06:22 3
+ 0
- 0
sffsdf10456
ПешУ
Рейтинг : 12335
29.04 2016 в 09:47 2
+ 6
- 0
Има и по-близко от щатските - Тролстинген и Атлантик-роуд в Норвегия....
ПешУ
Рейтинг : 12335
29.04 2016 в 09:47 1
+ 2
- 0
Има и по-близко от щатските - Тролстинген и Атлантик-роуд в Норвегия....
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.