23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Младеж си смени пола заради по-евтина застраховка за кола

Странната случка идва от далечна Канада. 23-годишен младеж си закупил чисто нов лек автомобил Chevrolet Cruize и решил да му направи застраховка. При брокерите, младият мъж, чието име е Дейвид, разбрал, че полицата ще му струва 4500 канадски долара (около 3442 щатски долара или 7800 лева) годишно. А в хода на разговора станало ясно, че жените на възраст до 25 години плащат по-малки суми, а пък утежняващ фактор за младежа били и провинения като катастрофа и превишаване на скоростта.

При въпрос на Дейвид колко би му струвала застраховката, ако беше жена, застраховатилите отговорили 3400 долара или с 1100 по-малко на година. Или с 91 долара по-малко на месец. Което пък са си пари за гориво за поне две седмици. Тогава му хрумнала изумителна идея, която май и проработила - да бъде вписан като жена в застрахователната полица.

Разбира се, по-горе не ставало въпрос за подправяне на застрахователните документи. А за реална смяна на пола, или поне по документи, а не оперативно. Първо, младият мъж трябвало да намери доктор, който да потвърди, че 23-годишният иска да бъде идентифициран като жена в личните си документи. След което подал заявление в местната служба.

След няколко седмици Дейвид получил нов акт за раждане, в който посоченият пол бил женски. На тази база младият (бивш) мъж си извадил нова шофьорска книжка и, естествено, обновил застрахователната си полица. "Наистиня бях малко шокиран, но също и облекчен", заявил пред медии Дейв. "Почуствах, че съм надвил системата. Почувствах се победител".

Дейвид осъзнавал, че методът който използвал, за да смени пола си, се изпозлва от хора, които наистина се чувстват представители на другия пол и искат това да бъде отразено в документацията, а не от гневни срещу системата младежи. Но неговата цел била да победи системата за застраховане, която го вбесила, а не да атакува половата диверсификация и да се подиграва с хората, които са решили да си сменят пола или хомосексуалните.

В крайна сметка, изглежда, че Дейвид за момента е получил каквото иска - нов Chevrolet Cruze с по-ниска застраховка. Може би ще реши да запази новата си полова идентичност, макар че Канадското застрахователно бюро може пък да реши да го обвини в измама, заради подобни действия. Ще видим...



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:20 1
+ 0
- 0
sffsdf32454
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.