20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Как ускорява Range Rover Sport SVR на различни терени (видео)

Всички знаем, че подобреният от Special Vehicle Operation Range Rover Sport SVR е дяволски бърз. Спортният всъдеход се изстрелва от 0 до 100 км/ч за едва 4,8 секунди, скривайки шапката на доста по-компактни и аеродинамични леки коли. Това, обаче, е постижение на писта и сух асфалт, а все пак мерило за възможностите на модел с повишена проходимост са терените извън асфалта.

Ето защо, от Land Rover решиха да подложат модела си на един доста по-груб тест, изпитвайки възможностите му на различни настилки. Задвижваният от V8 агрегат със суперчарджър всъдеход, постигащ бруталните 550 конски сили, вече е показвал не един и два пъти на какво е способен в различни ситуации, но британците държат да ни покажат още веднъж защо отрочето им е повод за сериозна гордост.

Когато перфектното сцепление при сух асфалт не е налице, много спортни коли веднага започват да страдат от липса на стабилност, възможности и здраво захапване на настилката. Което явно не важи за Range Rover Sport SVR, който все пак притежава легендарно ноу хау за всякакви терени.

В този уникален тест, SVR е "обут" в стандартни гуми Michelin All Season с размер 275/45 R21, като спринтира от място до 100 км/ч на разнообразни терени от асфалт, през трева до сняг и пясък, използвайки системата за оф-роуд асистиране Terrain Response 2. Интелигентната система автоматично избира подходящия режим на движение, за да се справи възможно най-добре с условията на шофиране. Системата разполага с режими General Driving, Dynamic, Grass/Gravel/Snow, Mud and Ruts, Sand и Rock Crawl, избираеми от селектор на централната конзола.

Както ще видите и на видеото, възможностите на Range Rover Sport SVR на настилка, различна от асфалт, далеч не са по-лоши от способностите на писта на всъдехода. Така например, на хлъзгава трева машината ускорява до 100 км/ч с едва 0,8 секунди повече, а дори и на пясък, спринтът от място става за едва 5,5 секунди.

Вижте сами за какво става въпрос:

Ето и показателите на различни терени в резюме:

Терен Режим Време 0 - 100 км/ч
Асфалт Dynamic 4,7 секунди
Трева Grass, Gravel and Snow 5,5 секунди
Чакъл Grass, Gravel and Snow 5,3 секунди
Сняг Grass, Gravel and Snow 11,3 секунди
Кал Mud and Ruts 6,5 секунди
Пясък Sand 5,5 секунди



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:56 1
+ 0
- 0
sffsdf20488
 
Още от : Тест
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.