29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian Tyres отличници в европейски тестове за гуми

Производителят на автомобилни гуми Nokian Tyres отново записа забележителни резултати в независимите тестове на гуми на европейските автомобилни клубове и списания. 

Германската ADAC класира гумата Nokian WR D4, размер 215/65 R16, на второ място в теста на зимни гуми, където бяха тествани общо 16 модела гуми от различни производители. Перфектното сцепление и изключителното представяне на сняг бяха основните параметри, които доведоха до високата оценка на гумата, създадена от най-северния производител на гуми Nokian Tyres. ADAC също похвали качествата на гумата върху сухи пътища и отбеляза нейната висока горивна ефективност.

Италианското списание Al Volante, което провежда зимния си тест с 6 различни марки гуми с популярния размер 205/55 R16, също отличи Nokian WR D4 с гореизброените качества, давайки на модела златнен медал за нисък разход на гориво, сребърен за поведение при заснежен път и за спиране на сухо.

Зимната гума Nokian WR D4 продължи с похвалите и след тестовете на австрийските ÖAMTC и швейцарските TCS за размер 195/65 R15, монтирани на по-малките автомобили. В Швеция Nokian WR D4 записа победа в тестовете на Teknikens Värld за зимни гуми с размер 205/60 R16 за централноевропейски условия. Според списанието Nokian WR D4 без съмнение е отлична зимна гума на суха и мокра повърхност. Гумата също така има най-добър резултат при управление върху сняг.

Nokian Weatherproof бе обявена за най-добрата всесезонна гума за тазгодишния зимен сезон от автомобилното списание Automobilismo. Общо 7 всесезонни модела бяха тествани на сухо, мокро и върху сняг. Weatherproof в размер 225/45 R17 впечатли оценяващите с превъзходното си поведение в завои и ниското ниво на съпротивление. Тези и други характеристики на гумата бяха съпоставими с резултатите на зимните гуми, споделят съдиите. 

Всесезонните Nokian Weatherproof постигнаха отлични резултати и в Германия. След като моделът спечели първото място миналата година в теста ACE Lenkrad, списанието Auto Bild Allrad го включи в тазгодишния си тест на осем всесезонни гуми за употреба от автомобили тип SUV. Nokian Weatherproof е поставен на трето място с оценка "добър" в размер 225/50 R17. От всички състезатели обаче има най-добри резултати при сняг и в този аспект дори моделът е сравним със стандартните зимни гуми. Освен това, той също се отличава с прекрасно поведение на мокри пътища и ниски нива на шум.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:26 1
+ 0
- 0
sffsdf29269
 
Още от : Тест
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.