29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

IBM и VISA превръщат колите в POS терминали

IBM и Visa обявиха първото в индустрията сътрудничество, което пренася точката на продажба навсякъде, където се приемат карти Visa, като позволява на бизнеса бързо да въвежда сигурни разплащания през всяко устройство, свързано с IoT. Това сътрудничество обединява платформата и когнитивните познания на Watson IoT с глобалните разплащателни услуги на Visa, които се използват от над 3 милиарда потребители в цял свят. Платформата на IBM Watson IoT позволява на бизнеса да достигне милиарди свързани устройства, сензори и системи по света, а след това да извлече практически важна информация.

IBM и Visa споделят обща решимост да интегрират разплащанията и търговията през всяко устройство – от часовник до пръстен, домакински уред или кола. Благодарение на това сътрудничество компаниите могат да въведат сигурни разплащания във всички свои продуктови линии с помощта на услугата Visa Token – нова сигурна технология, която замества чувствителните данни върху картите за разплащане с уникален дигитален идентификатор чрез платформата Watson IoT на IBM. В резултат на това Visa и IBM могат да поддържат разплащания и търговски трансакции на повечето от всички 20 милиарда свързани устройства, които се предвижда да се използват в световната икономика до 2020 г.

„Интернет на нещата буквално променя света около нас – като позволява на бизнеса да осъществи до неотдавна немислими нива на ефективност или пък като гарантира, че пералнята винаги ще разполага с перилен препарат. Зад тази трансформация стоят компании като Visa и технологии като платформата Watson IoT на IBM”, сподели Хариет Грийн, генерален мениджър, IBM Watson IoT. „Комбинацията между водещата в индустрията технология на IBM за IoT и разплащателните услуги на Visa бележи поредния важен момент в търговията, като дава възможност за опростени и удобни разплащания през всеки свързан предмет.“

Примери за базиран на търговия IoT: Колите, които караме. Според експерти до 2021 ще има 380 милиона свързани коли. Когато екосистемата на колата е свързана с платформата Watson IoT, шофьорът получава известие, ако колата се нуждае от нов технически преглед, гаранцията изтича или някоя част трябва да се подмени. След като разполага с тази информация, шофьорът може да поръча новите части само с натискането на един бутон или да насрочи преглед в предпочитан сервиз. Шофьорът дори може да плати горивото чрез пряко взаимодействие между колата и колонката за зареждане.

Благодарение на сътрудничеството в бъдеще всички потребители на платформата Watson ще имат достъп до разплащателните услуги на Visa чрез облачните технологии на IBM. По този начин вместо да се свързват поотделно с клиентите си, Visa и IBM предоставят на всички свои потребители достъп до тези възможности, за да може те да имат свое собствено търговско изживяване и проактивно да дадат препоръки, произлизащи от уникалните потребности на всеки отделен клиент.

Като част от сътрудничеството си, двете компании ще гарантират сигурността на личните данни на потребителите чрез услугата токенизация от Visa. Токенизацията заменя личната информация на всеки клиент, която може да бъде намерена върху картите за разплащане (като 16-цифрения код, датата на валидност и кода за сигурност), с уникален дигитален идентификатор, който може да се използва при разплащания, без да се разкриват реалните данни на потребителя. Услугата токенизация e част от партньорската програма на компанията Visa Ready и е достъпна чрез мрежа от специални доставчици на токени (TSPs).



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:54 1
+ 0
- 0
sffsdf21513
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.