20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

В Китай вече се движат 200 милиона автомобила!

Общият брой регистрирани автомобили в Китай достигна 200 милиона броя, съобщава РИА "Новости", по данни на китайското министерство за обществена безопасност. При това, общата бройка на моторните превозни средства от всякакъв вид е достигнало дори до 300 милиона екземпляра.

Само в първото четиримесечие на 2017 година, в Поднебесната империя са регистрирани 8,2 милиона возила. За сравнение от РИА "Новости" съобщават, че толкова са общо регистрираните МПС-та в Москва и Московска област въобще. Броят на собствениците на регистрирани превозни средства, в това число мотоциклети и мотопеди е достигнало 364 милиона души, а като водачи на превозни средства са регистрирани 320 милиона души.

Растящата бройка на автомобилите в Китай сериозно притеснява местните власти заради фактът, че така се влошава екологичната обстановка в страната. Затова и преди време китайските отговорни органи заявиха намерението си да стимулират продажбите на електрически и хибридни автомобили. В частност, става дума за това, че правителството може да задължи производителите делът на електромобили в гамата им да е поне 8%.

Реализирането на плановете на китайските власти може да обърка растящото търсене на бензинови кросоувъри и SUV машини. Продажбите на този тип автомобили са отбелязали ръст от цели 21% за първите месеци на годината, като достигат до 2,4 милиона автомобила. Докато продажбите на електромобили са се свили с 4,4% до 55 900 бройки.

Същевременно, за много автомобилни марки от цял свят, Китай остава най-големият им пазар, който освен това за 2016 бе и най-големият пазар в света въобще по продажби на леки и лекотоварни автомобили. Миналата година там са били реализирани 27 951 000 машини, което е ръст с 12,3% спрямо 2015 година. Вторият най-голям автопазар в света остава този в САЩ, където миналата година са продадени 17 539 000 возила, с минимален ръст от половин процент спрямо 2015 г.

Тази информация идва на фона на започналото тази седмица международно автомобилно изложение в Шанхай, наа което освен десетките китайски фирми, участват и всички големи автопроизводители. Десетките нови модели и концепции са ясен сигнал, че ктайският пазар продължава да е пироритет номер едно за автомобилния свят.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:50 1
+ 0
- 0
sffsdf23860
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.