14 април 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

19 екипажа със заявки в Еко Е - рали България 2021

На 30 юли, за девета поредна година стартира екологичното автомобилно рали на България и ще посреща най-зелените превозни средства в тридневна автомобилна надпревара по пътищата на страната. До момента заявки за участие са подали 19 екипажа, като сред тях има участници от Сърбия, Румъния и Украйна. Очаква се от Испания да пристигне и наблюдателя на Международната автомобилна федерация FIA Давид Доминго.

Еко Е - рали България 2021 ще стартира в петъчния ден от столичния площад „Александът I Батенберг“ и ще финишира в неделя 1 август на територията на ТехПарк София. Участниците ще изминат 473 км по пътна книга от които 102 км са регулаторни тестове – специални етапи с предварително зададена задължителна скорост с транзитни и скрити часови контроли, които ще определят класирането.

Маршрутът преминава през редица исторически местности, паметници, природни гледки и е с акцент българската природа, традиции и култура. Автомоблите ще бъдат зареждани чрез мобилни зарядни станции осигурени от фирма eCars. За добро настроение домакините са предвидили забавни активности за екипажите, както и закачливи изненади с награди, тематично свързани със зелената идея на ралито.

Събитето се организира от Съюза на Българските Автомобилисти, Автомобилна федерация на България и Спортен клуб “Интерспиид Нова Генерация“. До участие се допускат само 100 % електрически автомоболи, а всеки екипаж се състои от пилот и навигатор.

„Състезанието има изключително голямо обществено значение. Ралито е още един начин да пропагандираме идеята за чиста околна и здравословна жизнена среда, както и създаването на подходящи рамкови условия за насърчаване на екоиновациите и инвестициите в потреблението на екостоки и услуги. Това е поредната отговорност с която от години се ангажира неправителствения сектор с надеждата законотворците да стимулират клиентите при избор на нов автомобил да предпочетат коли с алтернативни енергийни източници", споделя главния инициатор на еко ралито Валя Панталеева, председател на спортен клуб “Интерспиид Нова Генерация“.

"Ралито доказва със своето девето издание, че електрическите автомобили са нашето недалечно бъдеще, защото те вече заемат място в настоящето ни. Състезанието не е за скорост, а е по-скоро демонстрация на най-новите технологии насочени в автомобилостроенето за по-ниска консумация на енергия успоредно с необходимия комфорт и безопасност по време на шофиране“, допълват организаторите.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 2
+ 0
- 0
sffsdf38454
Puhco
Рейтинг : -6650
10.08 2021 в 14:46 1
+ 0
- 11
Старта ще бъде от някой трафопост.
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.