29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Електрическият Hyundai Kona дебютира на Electro Mobility Expo

Hyundai ще направи премиера на електрическия кросоувър KONA Electric по време на първото специализирано изложение Electro Mobility Expo 2018. Така България става една от първите страни в Европа, където корейският производител предлага изцяло електрическата версия на компактния SUV.

Моделът идва с впечатляващите 204 к.с. максимална мощност и 395 Нм въртящ момент, а 64-киловатчасовата батерия му позволява да измине до 480 километра с едно зареждане.  Автомобилът, който ще видим от 13 до 16 септември в Sofia Ring Mall е по-мощният от двата варианти на KONA Electric. Моделът ускорява до 100 км/ч само за 7.6 сек. За пълно зареждане на батерията са нужни около 9 часа и половина, но инженерите на Hyundai са разработили и бързо зарядно, което ще зареди батерията на 80% само за 54 минути. По-малката батерия - 39.2 кВч – се зарежда за 23 минути до 80% от капацитета си.

На изложението в София корейският производител ще представи и хитовия си IONIQ Electric. Подобно на кросоувъра KONA, IONIQ Electric се предлага с новата автономна система за движение на Hyundai с функции като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци. Улесненията за водача допълват Head-Up дисплей, безжично зарядно, връзка за смартфони, отопление/вентилация на предните седалки и не на последно място – 8 години пълна гаранция на батерията до 200 000 км. 

Освен електромобили, Electro Mobility Expo 2018 ще представи широка гама електрически превозни средства – от лекотоварни модели до мотопеди и велосипеди. Запознайте се с велосипедите на E-Mountain Bike. Състоящи се от три основни компонента: батерия, контролер и електродвигател, те се отличават със специално разработената рама, която по дизайн на фирмата се произвежда в София. Оборудвана с различни компоненти, тя придава напълно различен характер на моделите: от градски велосипеди до безкомпромисни офроуд машини, или пък балансиран микс от двете.

За изложението в София EMB е подготвила 4 модела от различен клас. Базисният модел развива скорост около 25-30 км/ч. и може да измине 25 км в града. City Pro е по-бърз и притежава динамиката на мотопед, но е значително по-лек. Можете да се придвижвате с 40 - 45 км/ч. в населените места, като изминете около 50 км. Третото предложение от EMB носи името Explorer и, освен в градски условия, може да стъпва удобно върху трудни за обикновения байк терени – при това със скорост от 60 км./ч. и пробег около 60 - 65 км. Любителите на планината могат да стигнат върха с модела Fury. Той вече е тестван на недостъпни за повечето превозни средства места, може да развие 80 км/ч., а пробега му е приблизително 80 км.

Electro Mobility Expo 2018 ще се проведе от 13-ти до 16 септември в Sofia Ring Mall и включва 4-дневна експозиция, тест драйв и демонстрации. Входът за изложението е безплатен.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf32937
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.