29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Италиански ветерани спечелиха Еко Рали България 2017

Екипажът Валтер Кофлер – Франко Гайони с Tesla Model S победи в ЕКО-Рали България 2017 – кръг от Световната Е-купа на FIA. Италианците, които са ветерани в този тип състезания и основни претенденти за Световната титла, преодоляха най-прецизно маршрута от София до Боровец и обратно, като се справиха перфектно с регулаторните тестове, играещи ролята на специалните етапи, познати ни от класическите ралита.

На второ място финишира смесеният българо-италиански екипаж с Светослав Дойчинов - Гуидео Герини с Hyundai Ioniq EV, които имаха и шанс за победата, но непредвидено забавяне на старта на втория ден им донесе наказание. „Бронзовите медали” спечели пък може би най-опитният тандем с участия в еко-ралита Калин Дедиков и Георги Павлов с BMW i3.

Наградите на победителите връчи Министърът на околната среда и водите Нено Димов. Министър Димов изрази уверението си, че това събитие ще става все по-мащабно и ще е част от средствата за промотиране на екологичния транспорт, който съвсем скоро ще замени двигателите с вътрешно горене, така както двигателите са заменили парните машини в миналото.

Към Еко-Рали България бе учредена и „Купа на общините”, за екипажите с електромобили на общините Столична, Сливница, Самоков и Бургас. Като победители за приза си тръгнаха представителите на община Самоков Георги Сайменов и Александър Иванов, участващи с Renault Zoe, изпреварвайки тандемите от Сливница и София.

Наградени в Националната Еко Купа бяха Любо Рангелов и Станислав Ганджулов с Hyundai Ioniq при хибридите и Олга Тодорова – Ивайла Дунавска с Hyundai i10, при колите с алтернативни горива. В отборното класиране победител е тима Re Sport, в който освен Дедиков – Павлов участваха и Николай Китанов и Антоанета Дедикова (Renault ZOE). На второ място се класира тима на Hyundai, а третото място отиде за отбор Nissan Leaf.

Участниците в ЕКО-Рали България 2017 се изправиха срещу маршрут от София през Костенец до Боровец и обратно, като за двата състезателни дни навъртяха над 300-километров пробег по трасето, в което имаше 10 регулаторни теста.
В надпреварата се включиха общо 16 машини, по-голямата част от които електромобили на компаниите BMW, Hyundai, Kia, Nissan, Renault и Tesla. Машините бяха зареждани от български производител на зарядни станции – компанията Електромобили.БГ.

Организатор на ЕКО-Рали България 2017 е клуб Интерспийд рейсинг Нова генерация, заедно със СБА. Съорганизатори на проявата са Ecars.bg, а генерален партньор е Застрахователна компания „Булстрад”. Надпреварата се проведе и с подкрепата на Индустриал комерс и Hyundai, които са и официален превозвач на организаторските екипи както и общините София, Самоков, Костенец и Долна Баня, минерална вода “Горна баня”, „Бор-Чвор”, хотел „Балкан” и хотел „Янакиев”.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27359
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.