26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

БФМ дари 60 билета за Night of the jumps на семейства с деца аутисти

Фланелката на Петър Петров от МХ в Белгия ще бъде разиграна на благотворителен търг

Българската федерация по мотоциклетизъм дари 60 билета за „Нощта на скоковете“ (Night of the jumps) за семейства с деца аутисти. Надпреварата, която е финален кръг от световния шампионат по мотокрос фрийстайл, ще се състои на 12 декември в зала „Арена Армеец“ в София.

Това е жест от сърце за тези хора. Ние продължаваме традицията от миналата година да подаряваме билети за деца в неравностойно положение и този път ще го направим. Другата седмица сме подготвили покани и за деца сираци, които организирано ще посрещнем в залата и придружим до пилотите и техните машини, за да ги видят отблизо”, заяви президентът на БФМ Богдан Николов.

Билетите бяха предадени на г-жа Кремена Ангелова от сдружение „Аутизъм днес“, която освен тях получи още един специален подарък - тениската на най-добрия ни състезател по мотокрос Петър Петров, с която на 2 август той спечели третото място в Гран при на Белгия в клас МХ2 на световния шампионат след близо 30 години прекъсване. Тя ще бъде предоставена на ежегодния благотворителен търг на "Дарик" радио за деца аутисти и недоносени бебета и ще бъде разиграна в родния радио ефир.

Идеята на сдружение „Аутизъм днес“ е да се обединят усилията, за да може все повече да се чува гласа на майките с деца аутисти. Това е един проблем, който аз да си призная честно, не познавах до преди 4-5 години и животът случайно ме срещна с тези две жени, на които искрено се възхищавам за куража, смелостта и тяхната упоритост в това да променят нагласата на обществото към тези деца. Тревожното е, че в световен мащаб броят на децата, които се раждат с аутизъм расте и то расте ужасно бързо. Ако продължават тенденциите се очаква до 2050 година всяко второ дете да бъде с такова разстройство. Проблемът е много сериозен и наистина трябва да се говори за това и да се правят в България центрове за работа с тези деца, за да може да им се помогне. Ако с едно дете започне да се работи достатъчно навреме, на около 4-5 годишна възраст то има шанс да бъде пълноценен гражданин на обществото без някой да разбере, че е било с такива отклонения. За това се борим ежедневно и вече имаме специализиран център в софийския квартал Горубляне. За съжаление няма достатъчно обучени учители и педагози, а за да могат тези деца да се социализират и да се развиват добре. Тъй като спортът е част от тази социализация, в „Арена Армеец“ ще бъде едно хубаво изживяване за тези деца, спортът е нещо което ги радва и това е доказано. Затова съм много щастлива и развълнувана за този уникален жест. Благодаря на федерацията по мотоциклетизъм за билетите и фланелката. Всички приходи от търга се делят поравно за деца аутисти и недоносени бебета и сме радостни, че имаме още нещо специално, което някой ще закупи.“ – заяви Кремена Ангелова.

Междувременно стана ясно, че Петър Петров се завръща в България. В момента Печето провежда подготовката си в различни държави и прави тестове със заводския тим на Kawasaki. Ето какво сподели той преди да кацне:

Мотоциклетът ще е същото Kawasaki, с което се състезавах тази година, но ще има някои промени. Ще бъде поставен чисто нов амортисьор Showa, двигателят също ще е сменен – през 2016-та ще караме с Cosworth. Надявам се обновленията да ми помогнат да подобря още повече карането си. В момента правим тестове и мисля, че нещата ще се получат. Ще остана за малко в България, за да се видя със своите близки, след което на 24-ти ноември се връщам в Ломел и продължаваме тестовете. Първият ми старт е през първата седмица на февруари 2016-та“ – заяви Петър Петров.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.