02 май 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Кърджали Офроуд Фест 2016: ден втори

Седемдесет километра мръсна газ, активно разпъване на лебедките, много кал, бутане и ремонти. Така може накратко да се определи вторият ден на Кърджали офроуд фест 2016.

В клас Трофи Експерт един обърнал се турски автомобил и два автомобила с технически проблеми. Поради технически проблеми отпаднаха португалецът Педро Пинту - шампион на България за 2015-а и един румънски екипаж. И отново заслужена победа за единственият смесен екипаж - румънският пилот Костин Фонтана, с българския си навигатор Константин Панайотов.

След дългият преход вчера в клас рали рейд настъпиха доста размесвания. Първи завърши екипажа Ничев / Генчев, които в първия ден бяха на 8 място. А седмите от петък вчера бяха втори - Дончев / Вълов. Класирането от първия ден запазват Николай Гочев и Джема Богданова, стабилна е и петата позиция на бившия кмет на Тетевен Милен Милев с навигатор Ива Бонева.

Двама отпаднали и седемнадесет успешно преминали вчерашните екстремни трасета в клас Трофи Стандарт. По предварителните резултати за деня, екипажът Паунов / Господинов с Toyota Land Cruiser запазва първата позиция, като премина изключително екстремното трасе за 2 часа и 4 минути. На трето място е гръцкият екипаж Папахаралпус / Лагоядикис.

В клас ATV Еxpert, водачът от първия ден Марин Мерджев отстъпи първото място на Емил Комаровски с Yamaha Raptor 700. Екстремно придвижване и за Христо Палазов, който от десето място се изкачи на трето. Единствената дама с четириколка Рени Христова с KTM 525 XC е седма за деня и очакваме нейното представяне на затвореното трасе днес.

Оспорвана битка и много размествания и в клас ATV Standart. Първите две места са за отбора на клуб Радиал, като първи е Иван Иванов, а втори Йордан Пецанов. Победителят от петък Момчил Велков, вчера бе на 7-а позиция.

При мотоциклетите първи е българската надежда Тодор Кабакчиев, който измина вчеращните 70 километра за 2 часа и 33 минути. В това издание на „Кърджали офроуд фест 2016” има и три красиви дами в Ендуро надпреварата с мотоциклети Денка Йорданова, Александра Ангелова и Биляна Мартинова, като те се състезават в същите трасета с мъжете.

Днес, неделя 6 март от 12:00 часа до водното огледало в Кърджали на старта на затвореното трасе традиционно ще застане кмета на града инж. Хасан Азис с АТV.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.