29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ново трасе и високоскоростни изненади за Night of the jumps 2015

Проблемите за БФМ продължават, въпреки еуфорията около надпреварата

Снимка: LAP.bg

Днес на пресконференция в Пресклуб България, Българската федерация по мотоциклетизъм обяви стартовия списък за предстоящия финал на световния шампионат по мотокрос фрийстайл „Нощта на скоковете” (Night of the jumps 2015). Зрелищната надпревара ще се проведе на 12-ти декември в зала „Арена Армеец“, като на трасето ще излязат някои от най-добрите състезатели в дисциплината, които ще определят шампиона за 2015. 

Много от пилотите българската публика вече познава от предишните 4 издания на състезанието, а борбата ще е наистина ожесточена, тъй като разликата между двамата водачи в генералното класиране е само две точки. Лидер преди финала в София с актив от 182 точки е предишният победител Давид Риналдо от Франция, следван от Майкъл Мелеро (Испания) със 180. На трето място до момента е Роб Аделберг от Астрия със 166 точки, който при един неочакван развой на събитията, също има шанс за световната титла. Останалите участници също не са за подценяване. Сред тях са Петър Пилат, Масимо Бианкончини от Италия и Хосе Миралес от Германия, а за пръв път на старта ще застане и бразилски пилот – Фред Кирилос.

БФМ са приготвили доста изненади, както за феновете, така и за състезателите. Наред с по-различното трасе в сравнение с миналата година, за пръв път ще бъде проведено и т.нар състезание Race&Style. Тук пилотите ще застават по двама пред бариера, а трасето ще е с типични арена-крос елементи (например ролетка). Освен че карат ще за време, те ще трябва да минат през рампите, изпълнявайки различни атрактивни елементи, което ще донесе допълнителна доза адреналин за публиката.

Въпреки предстоящото събитие от световен мащаб, обаче, бъдещето на мотофедерацията все още не е ясно. Припомняме, че в интервю за БНР председателят Богдан Николов заяви, че ако до 1 декември не се изплатят задълженията към FIM за организиране на предишни състезания от европейски и световни шампионати, родните състезатели може завинаги да изгубят възможноста си да карат на международната сцена, а страната ни ще бъде изтрита от мотоциклетната карта на Европа. Малко повече от месец по-късно отговор от правителството все още няма.

Утре в България пристига д-р Волфганг Сръб – Президент на ФИМ Европа, който е официален гост на традиционната Гала вечер на шампионите по мотоциклетизъм за 2015 г. Тя ще се състои в на 5-ти декември (събота) в Парк Хотел Москва, а ден преди това г-н Сръб ще се срещне с Министъра на спорта Красен Кралев, за да обсъдят финансовите проблеми на федерацията и евентуалното им разрешаване.

Вечерта на мотоциклетния спорт ще събере на едно място шампионите и техните подгласници от националния и източноевропейския шампионат по мотокрос, мотоциклетизъм на писта и ендуро, както и шампионите в европейския шампионат по супермото в класовете SM Junior и S3. В награждаването ще вземат участие над 90 състезатели от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Босна и Херцеговина, Кипър и Молдова. Отличията в дисциплината супермото ще бъдат връчени лично от д-р Сръб.

Успоредно с мотоциклетните призьори ще бъдат отличени и представители на общини, организирали кръгове от различните шампионати, спортни медии, отразявали успехите на мотоциклетния спорт в България и фирми, без чиято подкрепа организацията на шампионите не би била възможна. Церемонията по награждаването ще започне в 19:00 часа, като мириса на бензин ще бъде заменен с празнично настроение и шампанско.



Рейтинг :
09.09 2023 в 09:03 1
+ 0
- 0
sffsdf4829
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.