25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Електрическият SUV Volkswagen ID.4: старт на производството (видео)

Вторият представител на новото електрическо семейство ID - кросоувърът volkswagen ID.4, стъпва на поточната линия. Интересното е, че германският производител все още не е представил официално серийната версия на модела си, но се похвали със старта на асемблирането му.

Все още няма официални изображения, нито детайлна информация за новия ID.4. Компанията, обаче, показа интересно видео от процеса на производството на електрическия SUV, в което на няколко места се виждат детайли от модела (виж по-долу). Иначе, глобалното представяне на новия електромобил ще е в края на месец септември тази година.

Новият Volkswagen ID.4 използва модулната конструктивна архитектура за модели с електрическо задвижване MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten). Благодарение на ниския коефициент на аеродинамично съпротивление на каросерията от 0,28 и възможността за използване на различни батерии, новият ID.4 може да измине над 500 километра (според WLTP) с едно зареждане. Модерната компановъчна схема позволява постигането на извънредно просторен интериор, а внушителните пропорции придават ултрамодерен вид на външността на ID.4.

Първоначално SUV моделът ще се предлага във версия със задно предаване, а на по-късен етап в гамата ще се добави и такава със задвижване на четирите колела. Блокът с батерии е разположен на принципа на сандвича в пода на каросерията и така спомага за постигането на нисък център на тежестта.

Подобно на всички автомобили, използващи новата модулна платформа за електромобили, интериорът на ID.4 ще бъде доста просторен благодарение на компактните размери на системата за електрическо задвижване. Интериорът на SUV модела ще се отличава с дигитално арматурно табло, а управлението на функциите ще се осъществява до голяма степен чрез сензорни панели и интуитивно гласово управление

Моделите ID.3 и ID.4 са важни крайъгълни камъни в историята на Volkswagen, като марката се насочва към постигане на пълна неутралност по отношение на въглеродните емисии в периода до 2050 година – природосъобразна цел, съобразена с директивите за опазване на климата, залегнали в Парижкото споразумение.

Подобно на ID.3, новият ID.4 демонстрира нови стандарти за устойчива мобилност – производственият процес в завода в германската провинция Саксония е напълно неутрален по отношение на въглеродните емисии и всеки екземпляр ще премине в ръцете на новите си собственици с въглеродно неутрален отпечатък. В производството на акумулаторните клетки за ID.4 се използва изключително и само „зелена” електроенергия.

Новият Volkswagen ID.4 ще се произвежда в няколко завода на компанията, заедно с ID.3 (който е на същата база. Освен в Цвикау, Германия, кросоувърът ще се асемблира още в китай, САЩ и в още две фабрики в Германия - тези в Хановер и Емден.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:08 1
+ 0
- 0
sffsdf37326
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.